“TeknoMOD ile Matematik Eğitiminde Görselleştirme ve Somutlaştırma” Projesi Onaylandı

Elbistan BİLSEM öğretmeni Mehmet Turaç’ın hazırladığı “TeknoMOD ile Matematik Eğitiminde Görselleştirme ve Somutlaştırma” adlı proje, TÜBİTAK 4005 kapsamında destek almaya hak kazandı. Alanında uzman akademisyenlerin katkılarıyla şekillenen proje, 24 ilköğretim matematik öğretmenine yönelik 19-24 Mayıs 2025 tarihleri arasında 32 etkileşimli etkinlik düzenlemeyi hedefliyor.

Proje, Eğitimde Yenilikçi Bir Yaklaşımı Benimseyecek

Kahramanmaraş’ta hava bugün nasıl? 26 Mart Çarşamba hava durumu Kahramanmaraş’ta hava bugün nasıl? 26 Mart Çarşamba hava durumu

Proje kapsamında seçilecek öğretmenler, matematik eğitiminde görselleştirme ve somutlaştırma yöntemlerini etkileşimli etkinlikler aracılığıyla öğrenecekler. Bu eğitimler, öğretmenlerin öğrencilerine daha etkili matematik öğretimi yapabilmelerini sağlayacak.

Hayırlı Olsun, Eğitim Camiasına Katkı Sağlayacak

TÜBİTAK tarafından desteklenen bu projenin, Türkiye genelindeki eğitim camiasına önemli katkılar sunması bekleniyor. Elbistan BİLSEM ve Mehmet Turaç’ın başarısı, eğitim alanında yenilikçi çözümler geliştirmeye devam eden öğretmenler için bir örnek teşkil ediyor.

Editör: ATİLLA ŞAKACI