Mersin'in Silifke ilçesinde badem çağlası hasadı başladı ve ürünler tezgahlarda yerini aldı. Bahar meyvelerinin ilklerinden olan çağla, Ege ve Akdeniz bölgelerinde özellikle ilgi görüyor. Silifke'de, havaların erken ısınmasıyla birlikte ilk badem çağlası hasadı gerçekleştirildi. Organik olarak yetiştirilen badem çağlası, özellikle sahil kesimlerinde ticari amaçla üretiliyor ve kilogramı bin liradan satılıyor. Bu yıl önceki yıllara göre çağlanın satışı 20 gün önce başladı ve üreticiler için sevindirici bir dönem başladı.
Işıklı Mahalle Muhtarı Zafer Can, badem çağlasının vatandaşlar tarafından kilo yerine tadımlık olarak gram ile satın alındığını belirtti. Doğal koşullarda yetiştirilen badem çağlasının köyün geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Can, köydeki Çevre Yardımlaşma ve Turizm Derneği'nin bir projesi olduğunu da söyledi. Bu projeye göre, yayla kesimlerinde boş arazilere badem ağacı dikilmek istendiğini ifade etti.
Çağlanın yeni çıktığı için fiyatının biraz yüksek olduğunu söyleyen Can, vatandaşların taleplerini karşılamak için 100 gramlık paketler halinde de satış yapıldığını belirtti. Sezonun ilk meyvesi olması nedeniyle çağlanın büyük bir rağbet gördüğünü ve 9 Mart'ta çağla festivali ile tam hasada geçileceğini de ekledi.
Bu yılki badem çağlası hasadının, bölgedeki üreticiler için önemli bir gelir kaynağı olması ve tüketiciler tarafından ilgi görmesi bekleniyor.