Yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezi olan hindi, sofraları zenginleştiren bir baş yapıt. 31 Aralık akşamı birçok evde farklı yöntemlerle hazırlanan bu lezzetli yemek, herkesin damak zevkine hitap etmek için bir araya getirilen özel malzemelerle süsleniyor. İşte adım adım yılbaşı hindisi tarifi!
Malzemeler:
- 5-6 kg bütün hindi
- 2 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 4 tatlı kaşığı tuz
- 4 tatlı kaşığı hardal
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 250 gr tereyağı
- 6 diş sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- 3 dal taze kekik
- 3 dal biberiye
Nasıl Yapılır?
-
Hindinizin temizliğine özel bir önem gösterin. Tüyler varsa, hindiyi ocağınızın en küçük gözünde ateşe tutarak yakın.
-
Hindinizi içten ve dıştan iyice yıkayın. İçini fırçalamak için mutlaka bir mutfak fırçası kullanın, böylece hindinin suyunu süzün.
-
Ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, limon suyu, hardal, tereyağı, 2 dal kekik ve 2 dal biberiye ile çukur bir karışım hazırlayın.
-
Kuruyan hindinin içine soğan, biberiye ve kekiği yerleştirin. Hazırladığınız karışımın yarısını hindinin üstüne sürün, geri kalanını derisinin altına sürün.
-
Büyük bir hindi torbasına 1 yemek kaşığı un koyun. Torbayı sallayarak unun her tarafını kaplamasını sağlayın. Ardından hindiyi torbanın içine yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın.
-
Torbadaki hindiyi derin bir tepsiye yerleştirin. Torbanın birkaç yerinden delik açın ve önceden 160-170 derecede ısıtılmış fırında hindiyi pişirin.
-
Hindi piştikten sonra torbanın içinde kalan suyu teflon bir tavada kaynatın. İki kaşık tereyağı ve bir paket krema ekleyerek sosu hazırlayın. Elde ettiğiniz sosu hindinin üstüne dökün ve servis yapmaya hazır hale getirin.