Maraş Paça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet koyun yada keçi kellesi
- Birkaç parça kemik
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Toz kırmızı biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı sumak ekşisi
Maraş Paça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kelle iyice yıkanıp temizlenir. Kemiklerle birlikte bir tencerede üzerini kapatacak kadar su koyulur.
- Tuzda koyulduktan sonra kellenin etlerinin pişmesi beklenir. Piştikten sonra başka bir tencereye kellenin etleri didiklenir, üzerine etleri kapatacak kadar kellenin suyundan ilave edilir.
- Bu karışım iki taşım kaynatılır ve içine 1 tatlı kaşığı biber salçası ile birlikte sumak ekşisi ile dövülmüş sarımsaklar ilave edilir.
- 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Üzerine toz kırmızı biberli, naneli tereyağı gezdirilir.
Editör: ATİLLA ŞAKACI