Kahramanmaraş İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynep Özbaş Arıkan'ın Görüşleri
Siyasi Partiler Hizmet Aracıdır
Adaylık Kararı ve Bağımsızlık Düşüncesi
Farklı partilerden adaylık teklifleri almasına rağmen Arıkan, Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi'nin ortak adayı olarak seçime katıldı. Bağımsızlık düşüncesini de dile getiren Arıkan, şehre hizmet etmek için her platformda görev almayı amaçladığını ifade etti.
Adaylık Sürecinde Aile Geçmişi ve Büyük Dedesi
Aile geçmişinde farklı siyasi partilerin izlerinin olduğunu aktaran Arıkan, Maraş'ın ilk Belediye Başkanı olan büyük dedesi Eczacı Lütfi Köker'in izinden gitmeyi hedeflediğini belirtti. Aynı zamanda Maraş'ın ilk kadın Belediye Başkanı olma onurunu yaşamak istediğini ifade etti.
Arıkan'ın Vizyonu ve Hedefleri
Arıkan, her zaman şehrime hizmet etmek amacıyla hareket ettiğini ve siyasi partilerin bu hizmette araç olduğunu dile getirerek, adaylık sürecine ve aile geçmişine vurgu yaparak şehre olan bağlılığını ve kararlılığını ortaya koydu.
Arıkan, Gazeteci Neşe Yıldızhan’ın hazırlayıp sunduğu Kent Kulisi programının canlı yayın konuğu oldu. Kahramanmaraş’a olan bağlılığı, şehre hizmet serüveninde sivil toplum kuruluşları ve siyasetteki rolüyle birlikte bir vatandaş olarak Kahramanmaraş ile ilgili sorumluluklarını paylaşan Arıkan, amacının her platformda ve statüde şehre hizmet olduğunu söyledi. 
Gazeteci Neşe Yıldızhan’ın, milliyetçi kökenli bir isim olan Zeynep Özbaş Arıkan’ın neden CHP’den aday olduğu yönündeki sorusuna Arıkan, “Milliyetçi ülkücü kimliğimin, üstlendiğim bu sorumlulukla ve partilerle bir ilgisi yok, Zeynep aynı Zeynep. Burada siyasi partiler, hizmet etmek için birer araç. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi bu aracı bana sundu. Neticede bu bir parti yarışı değil. Aslında yerel seçimler partilerin yarıştığı seçimler değil, adayların yarıştığı seçimlerdir” dedi. 
“BENİ ONURLANDIRAN BİRÇOK ADAYLIK TEKLİFİ ALDIM”
Farklı partilerden adaylık teklifleri aldığını belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Arıkan, şöyle konuştu: “Depremden bir yıl öncesinde hep böyle aklımda bir bağımsız aday olma fikri vardı. Söylediklerimi, düşüncelerimi, itirazlarımı, tereddütlerimi biraz daha geniş kitlelerle paylaşmak, biraz daha farklı mecralarda anlatmak durumunda hissettim. Bunu bir vebal olarak gördüm aslında. Bir bağımsızlığa doy olma fikrim vardı; ama birçok siyasi partiden bu konuda beni onurlandıran birçok adaylık teklifi aldım. Bunları da çok ciddi bir şekilde de değerlendirdim; fakat neticesinde Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi’nin ortak adayı olarak, bu partilerin en üst temsilcilerinden de bizzat teklif gelmesi neticesinde böyle bir karar aldım. Zeynep Özbaş Arıkan’ın duruşu, tavrı hiç bir zaman değişmedi ve değişmez. Zeynep Özbaş Arıkan, geçmişte neye inanıyorsa neyi düşünüyorsa ne için mücadele ettiyse bunda hiçbir değişiklik olmadan şimdi de aynı şeyler için mücadele ediyor. Benim amacım her zaman şehrime hizmet etmek. Burada siyasi partiler hizmet etmek için birer araç. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi bu aracı bana sundu. Neticede bu bir parti yarışı değil. Aslında yerel seçimler partilerin yarıştığı seçimler değil, adayların yarıştığı seçimlerdir. Burada insanlar hangi işi kimin daha doğru, daha güzel yapabileceğine bakıp tercihini yapması lazım. Bunun farkına varıp, bu ayrımı yapıp, bunu algılayıp buna göre bir seçim yapmalılar.” 
“BELKİ MARAŞ’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLMA ONURUNU YAŞAYACAĞIM!”
Aile geçmişinde farklı siyasi partilerin izleri olduğunu aktaran Zeynep Özbaş Arıkan, Cumhuriyet sonrası Maraş’ın ilk Belediye Başkanı olan büyük dedesi Eczacı Lütfi Köker’in izinden gittiğini söyledi. 
Arıkan, şu açıklamalarda bulundu: “ Benim anne tarafım Cumhuriyet Halk Partili. Amcam Milliyetçi Hareket Partili. Rahmetli babam Adalet Partisi’ndeydi. Ailemizin üç siyasi partideki konumları da bu partilerin Maraş’taki ilk temsilcileri olmaları. Benim dedem, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Maraş’taki ilk kurucusu. Amcam, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu. Babam da Adalet Partisi’nin ilk bürosunu açan insan. Ben bu üç siyasi görüşün arasında hakikaten pişerek yetiştim. Belki de sivil toplum çalışmalarında ya da biraz daha tarafsız ve objektif bakabilmemde bunun çok etkisi var. Bizim büyük dedemiz Maraş’ın ilk eczacısı Eczacı Lütfi Köker. Aynı zamanda Maraş’ın Cumhuriyet sonrası ilk Belediye Başkanı. 100 yıl önce Maraş’ın ilk Belediye Başkanı olan büyük dedemizin arkasından belki ben de 100 yıl sonra Maraş’ın ilk kadın Belediye Başkanı olma onurunu yaşayacağım. Kurtuluş Savaşı sonrası şehirdeki savaşa katılan fertlere madalya verilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bir isim listesi istendiğinde; Maraş'ta Milli Mücadele'ye katılmayan tek bir ferdin bile olmadığını ve Maraş halkının bu madalyayı hak ettiğini söyleyen ilk belediye başkanı Lütfi Köker’in torunu olmaktan gurur duyuyorum.”
Muhabir: MELİHA KÜÇÜKÖNDER