Spor İl Müdürlükleri 4 Şehirde 610 Yeni Personel Alımı Başladı Spor İl Müdürlükleri 4 Şehirde 610 Yeni Personel Alımı Başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’de 2024 yılı KPSS önlisans için yeni ve önemli bir duyuru geldi. ÖSYM’den yapılan açıklamada güncel 2024 KPSS Önlisans Sınavı için “Branş Bazında Sıralamalar” açıklandı. Hemen bu haberimizden nasıl KPSS branş sıralamanızı öğrenebileceğinize bakabilirsiniz.
KPSS önlisans branş sıralamaları ne işe yarar
ÖSYM tarafından yapılan açıklamada önlisans için branş bazında sıralamalar adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulduğu ifade edildi. Adaylar kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkan vermektedir.
2024 KPSS önlisans branş sıralaması
Görüntülenen sayfa, belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınmaktadır. Bu kapsamda Branş bazında sıralama işlemleri adayların ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibarıyla aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibarıyla sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise başvuruda belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır denildi.
2024 KPSS branş sıralamamı nasıl öğrenebilirim?
2024 Kamu Personel Seçme Sınavı Önlisans'a (2024-KPSS Önlisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM tarafından Aday İşlemleri Sistemi AİS’e yansıtılmıştır denildi. Adaylar bireysel olarak ÖSYM’nin AİS internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle branş bazında sıralamalarını öğrenebilecektir.
ÖSYM branş bazında sıralamalar.
Editör: Editör Melek