Dolandırıcılar, Emekli Maaşıyla Geçinen Adamın Bayramını Zehir Etti

Antalya’da 61 yaşındaki Muzaffer Çoban, 14 bin TL emekli maaşıyla ailesinin geçimini sağlarken, telefonda kendisini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcıların kurbanı oldu. Dolandırıcılar, Çoban’ın hesabından toplam 87 bin 500 TL çekerek, bayram öncesi çiftin hayatını altüst etti.

"Bizi Bu Halden Kurtarsınlar"

Olay, 25 Mart Salı günü saat 18:40 civarında yaşandı. Çoban’ın üzerine kayıtlı olan eşinin telefonunu arayan dolandırıcı, Muzaffer Çoban’la görüşmek istediğini belirtti. Telefonu alan Çoban, kendisini banka görevlisi olarak tanıtan kişinin yönlendirmeleriyle, mobil bankacılık hesabına girip, kendisine gelen onay kodunu dolandırıcılara iletti. Bunun ardından, Çoban’ın hesabından 87 bin 500 TL çekildiğine dair SMS bildirimi aldı.

7 yıllık korkunç sır çözüldü 7 yıllık korkunç sır çözüldü

Psikolojik Olarak Zor Durumda

Dolandırıldığını fark eden Çoban, hemen bankaya başvurdu ve kartını iptal ettirdi. Ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çoban, yaşadığı mağduriyetin maddi olduğu kadar psikolojik olarak da yıkıcı olduğunu ifade etti. "14 bin TL maaşla evimi geçindiriyorum. Eşim, kızım ve iki torunumla aynı evde yaşıyorum. Psikolojim bozuldu, ne yapacağımı bilemedim. Lütfen yetkililer sesimizi duysun ve bize yardım etsinler" dedi.

"Bizi Bu Halden Kurtarsınlar"

Çoban’ın eşi Ummahan Çoban, gözyaşları içinde yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "Telefonu ben açtım, Muzaffer Çoban’ı istediler. Hemen eşime telefonu götürdüm. Bankadan arıyoruz, kartınızı yenileyeceğiz, puanlarınız var, hediye vereceğiz diyerek kandırdılar. Eşim tansiyon hastası, torunlarımız okula gidiyor. Elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödeyemiyoruz. Çok zor durumdayız. Bizi bu halden kurtarsınlar. Fazlasında gözümüz yok, mağduriyetimiz giderilsin yeter." Çift, dolandırıcıların bir an önce yakalanmasını ve başkalarının benzer mağduriyetler yaşamaması için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Kaynak: iha