Ayşe Nine'nin Azmi: "Okumanın Yaşı Yok"
Antalyalı Ayşe Bilgiç, okuma yazmayı hiçbir zaman öğrenme fırsatı bulamasa da ATASEM'de bu hayalini gerçekleştiriyor. 3 çocuk ve 7 torun sahibi Bilgiç, "Okumanın ve öğrenmenin yaşı yok. Yıllarca yurt dışında çalıştım ama okuma yazma öğrenemedim. ATASEM benim okulum oldu" dedi. Okuma yazma sayesinde gazete okuyabildiğini, televizyon yazılarını takip edebildiğini ve akıllı telefonunu kullanabildiğini belirten Bilgiç, "Okuma yazmanın sağlığıma bile faydası oldu. Bu yaşta azmedip okuma yazma öğrendiysem, herkes öğrenebilir" diyerek kurslara katılmak isteyenlere çağrıda bulundu.
Yabancılar Türkçe Öğrenmek İçin ATASEM'e İlgi Gösteriyor
Antalya'da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar da ATASEM'in Türkçe kurslarına yoğun ilgi gösteriyor. Kursa katılanlar, kendilerini daha iyi ifade edebilmek ve sosyal hayata uyum sağlamak için derslere katılıyor. Varsak ATASEM Kurs Merkezi'nde, çoğunluğu Rus olmak üzere, Ukrayna, Ürdün, İran, Endonezya, Kazakistan, Pakistan ve Mali Cumhuriyeti gibi 10 farklı ülkeden 22 yabancı, Türkçe öğreniyor.
Afrika'dan Antalya'ya: Doktor Mariam Cisse Türkçe Öğreniyor
Mali Cumhuriyeti'nden Antalya'ya gelen doktor Mariam Cisse, Türkçe öğrenmek için ATASEM’i tercih etti. Cisse, "Tıp eğitimi aldım ve Antalya’da mesleğimi yapmak istiyorum. Türkçe öğrenmek için dersler çok güzel. Artık Türkçeyi seviyorum ve okuyup yazabiliyorum" dedi.
Türkçe Öğrenen Yabancılar: "Dil Zor Değil, Ama Gramerde Zorlanıyoruz"
Antalya'da yaşayan Ürdünlü Saddam Albaddawı, Türkçe öğrenmenin iş ve sosyal hayatını kolaylaştıracağını belirtti. Rus vatandaşı Saltanat Amırkulova ise Türk eşine duyduğu saygı için Türkçe öğrenmek istediğini söyledi. "Türkçe zor bir dil değil, ancak gramerde biraz zorlanıyorum" diyen Amırkulova, dil öğrenmenin önemini vurguladı. Ayrıca, İranlı Nahid Nasseri ve Rus Madına Khezheva, Türkçe öğrenerek günlük yaşamlarını daha kolay hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.