Sosyal Medyada Paylaştı, Cezadan Kaçamadı
Gaziantep’te bir sürücü, aracına yasa dışı çakar takarak sosyal medyada paylaştı. Bir kullanıcının “Bu ceza çok yüksek, dikkat et” uyarısına karşılık, “Ben geleyim de yazsınlar” yanıtını veren sürücü, beklemediği bir sonuçla karşılaştı.
Valilikten Açıklama: "Gereği Yapıldı"
Sosyal medyada yayılan görüntüleri ihbar kabul eden Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürücüyü tespit ederek harekete geçti. Gaziantep Valiliği, resmi hesaplarından yaptığı açıklamada, “Gereği Yapıldı” notuyla, sürücüye 140 bin 158 TL idari para cezası kesildiğini duyurdu.
İhlallerin Listesi: Cezalar Peş Peşe Geldi
Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, sürücüye verilen cezalar şu şekilde sıralandı:
✅ Çakarlı araç kullanımı: 138 bin TL
✅ Standart dışı air süspansiyon: 993 TL
✅ Sigortasız araç kullanımı: 993 TL
Toplamda 140 bin 158 TL ceza kesilirken, sürücünün ehliyetine 30 gün süreyle el konuldu, araç ise 30 gün boyunca trafikten men edildi.
Yetkililerden Uyarı: Yasalara Uyun!
Gaziantep Valiliği ve emniyet yetkilileri, yasa dışı çakar ve siren kullanımının ciddi yaptırımlarla sonuçlanacağını vurgulayarak, sürücüleri trafik kurallarına uymaya çağırdı.