Et fiyatlarındaki artış, Türkiye’de gıda enflasyonunun yükselmesine neden oluyor. UKON tarafından yayımlanan fiyatlar, bölgesel farklılıkları yansıtıyor ve bu durum, sektör temsilcileri arasında tartışmalara neden oluyor. Karadeniz ve Marmara bölgeleri en yüksek fiyatların görüldüğü yerler olurken, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri daha uygun fiyatlar sunuyor. Bu durum, tüketicilerin alım gücünü etkileyerek gıda harcamalarını artırıyor. Uzmanlar, fiyat artışlarının arkasındaki nedenleri araştırmaya devam ediyor.
UKON tarafından paylaşılan et fiyatlarının bölgelere göre farklılık göstermesi dikkat çekti. Fiyat etiketine yansıyan farklılık üretim ve nakliye maliyetlerinin yanı sıra arz talep dengesi ile de ilişkili olabiliyor.
Karadeniz ve Marmara Bölgesi’nde yüksek seyreden fiyatlar Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Marmara ve Karadeniz bölgesine oranla daha uygun seyrediyor.
BÖLGE BÖLGE FAR EDİYOR
Ege Bölgesi
Dana Karkas Et: 316,67 TL
Kuzu Karkas Et: 331,67 TL
Akdeniz Bölgesi
Dana Karkas Et: 320,75 TL
Kuzu Karkas Et: 350,51 TL
Marmara Bölgesi
Dana Karkas Et: 326,17 TL
Kuzu Karkas Et: 388,92 TL
İç Anadolu Bölgesi
Dana Karkas Et: 321,91 TL
Kuzu Karkas Et: 372,65 TL
Doğu Anadolu Bölgesi
Dana Karkas Et: 326,00 TL