Ülkemizson yıllarda teknolojik alanlarda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Gereksavunma sanayinde, gerekse yerli ve milli teknolojide büyük gelişmelere şahitolmanın onurunu yaşıyoruz.

  Türkiye’ninorta gelir düzeyini aşması için yüksek teknolojili üretime yönelmesi gerektiğison yıllarda çeşitli platformlarda dile getirilse de yüksek teknolojiliürünlerin genel sanayi üretimi ve ihracat içerisindeki payı, istenilen orandave hızda artmıyor.

  İnovasyonunticarileştirilememesi ise en büyük sorunlardan biri haline gelmiş durumda.Türkiye’de yapılan Ar-Ge çalışmalarının ticarileşmesi noktasındaki sıkıntılarıortadan kaldırmayı ve sanayide dönüşümü gerçekleştirmeyi amaçlayan Mimar veMühendisler Grubu (MMG); Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki teknopark,Ar-Ge merkezleri, kalkınma ajansları ve üniversite projelerini, “3. AR-GE &İnovasyon Zirvesi ve Sergisi”nde bir araya getirmeye hazırlanıyor.

   17-18Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşeceketkinlikte; Türkiye’de bir ilk olarak üretilen ve füzeler için milli-yerlisafir kubbe üretiminde geliştirilen safir kristalleri ile askeri görüntülemesistemleri için üretim sistemi kalifikasyonu sağlanmış germanyumtek-kristalleri de sergilenecek ürünler arasında yer alıyor.

Sağlık,uzay araştırmaları, savunma sanayi, enerji, iletişim ve çevre konulu birçokbuluş ve icada ev sahipliği yapacak olan 3. AR-GE & İnovasyon Zirvesi veSergisi’nde, iki gün boyunca 14 oturumda 60 konuşmacı bulunacak.

  İnovasyonunen önemli sorunu olan ticarileşememe, sanayideki dönüşüm, Ar-Ge tabanlı yerelkalkınmanın önündeki engellerin giderilmesi gibi oldukça önemli konular gündemetaşınacak.

  Türkiye'ninyerli yeniliğini temsil eden etkinlikte; uzay çevresel şartlarına ve yüksekradyasyona dayanımlı olarak Türkiye’de ilki geliştirilen uydular için GüneşHücreleri, termal kamera ve kızılötesi optik sistemler için optik pencere vemercek olarak kullanılan, Türkiye’de ilk olarak askeri standartlara uygunnitelikte yerli olarak geliştirilen Germanyum tek-kristalleri, yüksek balistikniteliğiyle zırhlı araçların optik penceresi olarak kullanılan, saat camı, ütütabanı gibi sivil kullanım alanları da bulunan, ülkemizde üretimi hedeflenenfüzelerin kubbe ihtiyacını karşılayacak kristal büyütme altyapısına sahip safirkristalleri sergilenecek.

  GaziÜniversitesi Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bronz sponsor olarak yeraldığı etkinlikte, Ar-Ge çalışmalarına dayalıgeliştirilen diğer ürünler arasında; füze erken uyarı sistemlerinde tehditalgılayıcı olarak kullanılan Güneş-körü UV dedektör, doğal gaz, LPG, karbonmonoksit gibi patlayıcı, zehirleyici gazları algılayabilecek yüksekduyarlılıkta ve düşük maliyetli gaz sensör prototipleri, üretim sektöründekullanılabilir nitelikte enerji verimli