Gaziantep’te Gönüllülük Hikayesi: Hanifi Değer’in Aşçılık Yolculuğu
Gaziantep'te 78 yaşındaki Hanifi Değer, uzun yıllar aşçılık mesleğini severek yaparak ailesinin geçimini sağladıktan sonra emekli oldu. Ancak, mesleğine olan sevgisi ve yardım etme isteği onu Türk Kızılay'ında gönüllü çalışmaya yönlendirdi. Çocukluk yıllarından beri hayranı olduğu Kızılay'a katılan Değer, yaklaşık 3 yıldır ihtiyaç sahipleri için yemek hazırlıyor.
Depremzede Olmasına Rağmen Gönüllü Çalışmaya Devam Ediyor
Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında depremzede olmasına rağmen Hanifi Değer, her gün Kızılay'ın Gaziantep Şubesi aşevinde binlerce kişiye sıcak yemek sağladı. Ramazan ayında ise 9.200 ihtiyaç sahibi için yemek hazırlamaya devam ediyor.
Ramazan Ayında Paylaşma Ruhunu Yaşatıyor
Türk Kızılay Gaziantep Şubesi'nin aşevinde gönüllü olarak yemek hazırlayan Hanifi Değer, sadece ihtiyaç sahiplerine değil, Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ruhunu da yaşatıyor. Aşçılık mesleğine olan bağlılığını gönüllü hizmetle birleştiren Değer, her gün aşevine gelerek ekibe yardımcı oluyor.
“İhtiyaç Sahiplerine Yardımcı Olmanın Mutluluğunu Yaşıyorum”
Hanifi Değer, aşçılık mesleğini ağabeylerinden öğrendiğini belirterek, “Emekli olduktan sonra parmaklarım tutmamaya başladı. Doktora gittim ve bana, 'Eski işinize dönmeniz lazım' dediler. Kızılay’a başvurdum ve gönüllü aşçı olarak çalışmaya başladım. Bu yaşımda da ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak çok anlamlı” dedi.
Kızılay, Hanifi Değer’in Fedakarlığını Ödüllendirecek
Türk Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Bozgeyik, Hanifi Değer’in büyük fedakarlıklar gösterdiğini belirterek, “Hanifi amca, hiçbir ücret talep etmeden, büyük bir özveriyle çalışıyor. Onu ‘ihtiyar delikanlı’ olarak seviyoruz. Kendisi Kızılay’ın gönüllülük ödülleri için örnek şahsiyet olarak önerildi” dedi.
Benzer içeriklere ulaşmak için tıkla! En güncel Kahramanmaraş haberleri ve Maraş haberleri burada!