Üretim ve İşleme Detayları

Kahramanmaraş, Türkiye'nin biber üretiminin %13.10'unu karşılıyor. Pazarcık, Narlı ve Türkoğlu ilçelerinde, toplam 25 bin dekarda yetiştirilen acı Maraş biberinden 50 bin ton yaş biber elde edildi. Fabrikalara gönderilen bu biberlerden, çeşitli işlemlerden sonra 12 bin 500 ton baharatlık pul (yaprak) biber üretildi.

Kahramanmaraş'ta 3 devlet hastanesi 2025'in ilk ayında hasta kabulüne başlayacak Kahramanmaraş'ta 3 devlet hastanesi 2025'in ilk ayında hasta kabulüne başlayacak

Whatsapp Image 2024 09 06 At 13.12.44 (1)Tescilli Maraş Biberinin Yeri

Tescilli Maraş biberi, aroması, rengi ve eşsiz tadıyla sofralarda önemli bir yer tutuyor. Gaziantep ve Şanlıurfa'dan sonra kurutmalık ve baharatlık biber üretiminde üçüncü sırada yer alan Kahramanmaraş, biber üretimini Tarım İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin desteğiyle sürdürüyor.

Whatsapp Image 2024 09 06 At 13.12.45 (1)Çiftçiler ve İstihdam

Kahramanmaraş'ta binlerce çiftçi, bereketli topraklarda biber ekimi yaparak üretime katkı sağlıyor. Ayrıca, çevre illerden gelen tarım işçileri de bölgedeki istihdama önemli katkıda bulunuyor. Maraş biberinin endüstriyel üretimi, 1940'lı yıllara kadar uzanıyor ve bu süreçte 84 yıldır bilinçli ve devlet destekli olarak üretiliyor. Maraş biberinin %50’si ihracata gönderilirken, geri kalan kısmı Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanıyor.Whatsapp Image 2024 09 06 At 13.12.45

Muhabir: Sefa Başer