Feyza Çayır'ın ilhamı babasından geldi
Feyza Çayır, mum tasarımına babasının çay içme alışkanlığından esinlenerek başladı. Babasının çay tiryakisi olduğunu belirten Çayır, "Babam her gün demlik demlik çay içer. Bir gün aklıma böyle bir tasarım yapmak geldi. Babama şaka yapmak amaçlı bir çay bardağı şeklinde mum yapmaya karar verdim" dedi.

Benzin Fiyatlarına 7 Ocak'tan İtibaren Yeni Zam Geliyor Benzin Fiyatlarına 7 Ocak'tan İtibaren Yeni Zam Geliyor

Kahramanmaraş'ta Şaka Olarak Başlayan Çay Mumları, Geçim Kaynağı Oldu (4)Büyüyen talep, işini büyüttü
Çayır, şaka olarak başlayan bu tasarımın kısa süre içinde büyük ilgi gördüğünü ve şu an işinin önemli bir parçası haline geldiğini söyledi. "Mumlarım, özellikle görsellik açısından çok beğeniliyor. Dükkanıma gelenler, ‘Burada çay bardağınızı unutmuşsunuz’ diyerek ilgi gösteriyorlar. İnsanlar genellikle hediyelik olarak satın alıyorlar. Şu an bu mumlar benim geçim kaynağım oldu" dedi.

Kahramanmaraş'ta Şaka Olarak Başlayan Çay Mumları, Geçim Kaynağı Oldu (2)Ekonomiye katkı sağlıyor
Feyza Çayır, çay şeklindeki mumların büyük bir pazar bulduğunu belirterek, "Hediyelik ürünler arasında çay bardağı şeklindeki mumlar çok beğenildi. Bu da işime ciddi bir katkı sağladı. Şu anda ekonomime önemli bir katkı sağlıyorum" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş'ta Şaka Olarak Başlayan Çay Mumları, Geçim Kaynağı Oldu (3)Çayır'ın tasarladığı bu farklı ve yaratıcı ürün, hem Kahramanmaraş'taki esnafın yüzünü güldürüyor hem de şehrin hediyelik eşya sektörüne yeni bir soluk getiriyor.

Kaynak: İHA