Teknoloji ve Yapay Zeka Destekli Dil Çevirisi Konusunda Eğitim Verildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Portekizli öğretmenlere yönelik olarak teknoloji ve yapay zeka destekli anlık dil çevirisi kullanımını konu alan bir çalıştay düzenledi. Çalıştayda, belediyenin sunduğu hizmetler ve atölye faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Tarsus Kadın ve Çocuk Atölyesi'nde Gerçekleşen Etkinlik

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Atölyesi'nde gerçekleştirilen çalıştaya, Erasmus Projesi kapsamında Mersin’e gelen Portekizli öğretmenler katıldı. Çalıştayda, farklı kültürler arasında teknoloji ve deneyim paylaşımı sağlanarak, belediyenin sunduğu hizmetler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Teknoloji ve Yapay Zeka Destekli Eğitim

Tarsus Kadın ve Çocuk Atölyesi Sorumlusu Emre Aşkın, çalıştayda Portekizli öğretmenlere teknoloji konusunda bilgi verdiklerini belirtti. Yapay zeka destekli projeler ve robot tasarımı gibi konularda içerik sunduklarını vurgulayan Aşkın, "Teknolojinin hayatın her alanına etkisi var ve bu konuda herkesin deneyim sahibi olması gerektiğini vurguluyoruz," dedi.

Portekizli Öğretmenlerin Duyguları

Portekizli öğretmenlerden Alexandra Martinho, çalıştaya katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Teknoloji, birçok sorunu çözmeye yardımcı oluyor. Burada öğrendiğimiz faaliyetleri okulumuzda uygulayarak, öğrencilerimizin daha farklı bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olacağız," ifadelerini kullandı.

YKS başvuruları bugün sona erecek YKS başvuruları bugün sona erecek

Benzer içeriklere ulaşmak için tıkla! En güncel Kahramanmaraş haberleri ve Maraş haberleri burada!

Kaynak: iha