Bilişimteknolojisinde yenilikçi projelerle sahip girişimcileri desteklemek üzeregeçtiğimiz yıl kurduğu ve katılım bankacılığı alanında dünyanın ilk startuphızlandırma merkezi olma özelliği taşıyan Albaraka Garaj’ın ikinci döneminde çalışmayahak kazanan 11 girişimci belli oldu.
Yaklaşık61 günlük başvuru dönemi boyunca 50 ilden toplam 505 girişimcinin başvurduğuAlbaraka Garaj’da, adaylar arasından ön eleme ve mülakat aşamalarını geçen,finansal teknolojiden büyük veriye, robot teknolojilerinden artırılmışgerçekliğe kadar farklı alanlarda toplam 21 girişimci finale kaldı. “DemoDayetkinliği” kapsamında jüri değerlendirmesinin ardından 11 girişim ekibihızlandırma programından faydalanmaya hak kazandı. Önceki yıla göre yoğunbaşvurunun yaşandığı Albaraka Garaj’a Türkiye genelinde en çok başvurudabulunan iller; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli olurken,244’ü tecrübeli ve 261’i yeni girişimci olmak üzere 505 başvuru gerçekleşti.Girişimleri hızlandırma programından yararlanacak olan projeler; Yubi,Aidatım.Net, NakitUp, Zenkronn, iCaked, Artıcan, Bir Yudum Kitap, Mixoper,Trace it Up, Salesfront.ai ve Turnaco oldu.
“Girişimcileridesteklemeye devam ediyoruz”
Türkiye’de30 yılı aşan tecrübesiyle değerlere değer katan Albaraka Türk’ün dijital alandabaşlattığı dönüşüm sürecinin avantajlarını yaşamaya başladıklarını belirtenAlbaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Teknoloji, başta finans sektörüolmak üzere günümüz iş dünyasını hızla dönüştürmeye devam ediyor. Albaraka Türkolarak bu teknolojik dönüşümde bankacılık sektörü ve ülkemiz için öncü olmahedefiyle hareket ediyoruz. Albaraka Garaj Start- Up Hızlandırma Merkezimizinikinci döneminde Türkiye genelinde 50 ilimizden 500’ün üzerinde başvuru aldık.Yapılan çalışmalar sonucunda çalışmaya hak kazanan ilk 11 girişim ekibimizbelli oldu. Bu ekiplerimize ihtiyaç duyacağı maddi manevi tüm hizmetleri tekçatı altında sunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
AlbarakaTürk’ün özellikle dijital dönüşüm vizyonunu ortaya koyan Albaraka Garaj’daçalışmaya hak kazanan girişim projeleri şöyle;
YUBİ:Herhangi bir işleyişi platform bağımsız diyaloglara dönüştürür ve markanın chatkanallarını tek bir elden kontrol etmeyi sağlar.
Aidatım.Net:Site, bina, rezidans ve çalışanlara yönetim hizmeti veren ve kendiyönetimlerini yürüten içsel yönetimlere muhasebe, idari ve iletişimselgereksinimlerini tek merkezden çözebilmelerini sağlayan SaaS mülk yönetimotomasyonudur.
NakitUp:Marka ve perakendecileri, tüketicileriyle ‘online ve offline’da buluşturan yeninesil veriye dayalı dijital promosyon ve marka bağımlılığı platormudur.
Zenkronn:Kurumlar için arka ofis uygulamalarının ve manuel uygulamaların optimizeedilmesi, insan hatalarının minimuma indirilmesi, maliyetlerin düşürülmesi vehizmet kalitesinin arttırılması için oluşturulan bir yazılım çözümüdür.
iCaked:Müşterilerin 3 boyutlu olarak kendi pastalarını tasarlayıp anında kayıtlıpastanelerden sipariş verebileceği bir pazaryeridir.
Artıcan:Soba dumanını algılayıp, belirlenen kişilere ve itfaiyeye haber verip,ortamdaki dumanı tahliye eden bir cihazdır.
BirYudum Kitap: Her sabah 5 dakikada okuyabileceğiniz hikâye ve pasajları e-postaile gönderen Bir Yudum Kitap, abonelik modeli ile sınırsız kitap okumayaimkan sağlayan bir platform olmayı hedeflemektedir.
Mixoper:Arttırılmış gerçeklik ve yapay zeka tabanlı, yerinde ve uzaktan destekplatformudur.
Traceit Up: Restoranlar için yapay zeka tabanlı, yeni nesil kurye takip sistemidir.
Salesfront.ai:Şirketlere para kazandıran tek ama tek şey olan tekliflere pazarlama zekası,finansal ödeme ve mobil kullanım kolaylığı katarak hızla satışları artıran birçözümdür.
Turnaco: Camileri hem süpürüp hem de UVC ışınları ve ozon gazı ile dezenfekteeden otonom robottur.