Günlük yaşantının vazgeçilmez bir parçası haline gelenakıllı telefonlar, fırsat bulunan her an kullanıldığından batarya ömürleribekleneni veremiyor. Kullanıcıların en çok yakındığı sorunlardan olan kısa pilömrünü, birbirinden önemli 4 ipucunu uygulayarak iki katına çıkarmak isemümkün.

Hayatların tam ortasına yerleşen teknolojiyle birlikteakıllı telefonların kuşatması altında kalındığı bir gerçek. Habere erişmegereksiniminden iletişim kurmaya, eğlenme ihtiyacından başkalarının hayatınagöz atmaya kadar yaşamın içinde olan birçok nokta akıllı telefonlararacılığıyla karşılanıyor. Ancak hal böyle olunca batarya ömürleri kısalıyor vetelefon pillerini şarj edebilecek güç kaynakları aramak çoğu zaman can sıkıcıolabiliyor. İşte böyle anlarda batarya ömrünü iki katına çıkarıp, yarı yoldakalmamak isteyenlere incehesap.com'un Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, birbirindendeğerli dört ipucu sunuyor.

 

Aşırı ısınmayı önleyin

“Telefon bataryaları ısıya karşı duyarlı olduğundan,bataryanın aşırı ısınması hem ömrünü kısaltıyor hem de telefonun yavaşlamasınaneden oluyor. Şarj esnasında telefonunuzun güneşle direkt temas etmemesine vebu işlem sırasında kılıf kullanmamaya özen gösterin.”

 

Uyurken şarj etmeyin

“Bataryanız tamamen doluyken telefonunuzu şarjdançıkarın. Çıkarmadığınız durumda ise elektrik akımından dolayı gerilimarttığından bataryanın ömrü olumsuz olarak etkileniyor. Bu durum özelliklegeceleri telefonu şarja takarak uyunan zaman gerçekleştiğinden, yatmadan önceşarj işlemini tamamlamaya dikkat edin.”

 

Bataryanızı sık sık şarj edin

“Telefonunuzu herhangi bir amaç için kullanırken şarjedebilmenizde bir sakınca yok. Tek seferde telefonunuzun bataryasını tamamendoldurmaktansa, kısa aralıklarla da olsa güç kaynağına bağlayarak şarj kontrolünüelinize alabilirsiniz.”

 

Yüzde 100 doluluk gerekli değil

“Telefonunuzun şarjının yüzde 100 dolu olması bilineninaksine iyi bir durum değildir. Batarya tamamen dolu olduğunda çok uzun birkullanım ömrü sunmayacağından, doluluk oranının yüzde 100 değil de yüzde 85-90civarında kalması çok daha yararlı olarak batarya ömrünü uzatacaktır.”

 

    “Bitcoin’detutarsızlıklar var”

  Kolejli İşAdamları Derneği (KİD), her ay geleneksel olarak gerçekleştirdikleri İstanbulbuluşmasında Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar’ı ağırladı.Kolejli İş Adamları Derneği, SwissOtel The Boshphorus'ta düzenlediği ve işdünyasını bir araya getirdiği organizasyonunda Doğuş Otomotiv Yönetim KuruluBaşkanı Aclan Acar'ı ve Doğu Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aka'yıağırladı. KİD İstanbul Komite Başkanı Barış Öney’in açılış konuşması ilebaşlayan organizasyon, KİD Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Çınar’ın sunumu iledevam etti. Çınar, konuşmasında Kolejli İş Adamları Derneği’nin faaliyetalanlarına ve kuruluş amaçlarına değinirken Türkiye ekonomisine kattıklarıfaydadan da bahsetti.

  Ankara EsenboğaHavaalanı’nın uluslararası uçuşları hakkında bulundukları girişimlerden sonuçalamadıkları vurgulayan Çınar, “ Bu konudaki çalışmalarımız tüm hızı ile devamedecek. Ankara’nın Global iş dünyasını yakından ilgilendiren konumunun böylebir olanağının olmaması ön görülebilir değil. Bu konuyu en yakın zamandasonuçlandırmayı planlıyoruz” dedi. KİD Başkanı M. Hakan Çınar konuşmasınınardından sözü Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar’a bıraktı.Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Doğuş Otomotiv Yönetim KuruluBaşkanı Aclan Acar, Bitcoin ile alakalı da görüşlerini paylaştı.

 

“Paranın kontrolü elinizde olmalı”

Şeffaf ve güvenilir bir yapı ile ancak sistemin yerineoturabileceğine vurgu yapan Aclan Acar “Bugünkü bakış açım tutarlı bir yapıolmayacağı yönünde. Para; tedavül ve birikim aracı. Yatırım yaptığınız aracınkontrolü sizde olmalı. Şu an baktığımda Bitcoin fiyatları neden düşüyor,yükseliyor bilemiyoruz. Bu da bilinmezliğe olan bir yatırımmış gibi görünüyor.Bu durumları bütüne yansıttığımızda Bitcoin geleceği net görebildiğimi bir şeydeğil. Asgari alt yapı kurulabilir ve şeffaf güvenilir bir yapı mekanizmasıişlerse; ancak gelişebilir. Bu durum için de düzenli istikrar şart” açıklamasındabulundu.