"Erkenci Kabak İçin Hazırlıklarımız Tam Gaz Sürüyor"

Antakya’nın Anayazı Mahallesi’nde çiftçilik yapan Servet Ertaş, kış mevsiminin zorlu şartlarına rağmen üretime devam etmek için kolları sıvadı. Erken kabak hasadı hedefleyen Ertaş, "Yaklaşık 20 dönümlük alana kabak ekeceğiz. Yılbaşından sonra ekime başlayacağız ve mart ayında hasat yapmayı planlıyoruz. Kabak erken olduğu için fiyatı da yüksek olacak," dedi.

Soğuğa Karşı Üç Katmanlı Sera Sistemi

Ürünlerini dondan ve soğuktan korumak için serayı özel bir sistemle kurduğunu belirten Ertaş, sera yapımında kullandıkları yöntemleri şöyle anlattı:
"Serayı üç katmanlı bir örtüyle yapıyoruz. Bu şekilde kabağı dondan ve soğuktan koruyacağız. Ayrıca serayı demir ve iplerle güçlendirdik. Bu yöntem, seranın yağmur ve fırtınaya dayanıklı olmasını sağlıyor."

Sipsi Şekerin Hikâyesi: 75 Yıldır Tatlı Geleneği Sürdürülüyor Sipsi Şekerin Hikâyesi: 75 Yıldır Tatlı Geleneği Sürdürülüyor

"Hedefimiz Erken Hasat ve Yüksek Gelir"

Erken kabak yetiştirmenin hem ürün fiyatını artıracağını hem de pazar avantajı sağlayacağını belirten Servet Ertaş, "Mart ayında ilk hasadı yapacağız. Kabağı kilosu 50 TL’den satmayı planlıyoruz. Çünkü ilk ürün her zaman değerlidir," dedi.

Hatay gibi tarımda önemli bir yeri olan bir bölgede üretime devam eden depremzede çiftçiler, zor şartlara rağmen umutla çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA