Türkiye’nin en köklü teknoloji dağıtıcılarından PentaTeknoloji, bu yıl 19’uncusu düzenlenen Bilişim 500’de kazandığı 6 ödülle 2017yılına damgasını vurdu.
Bilişim sektörünün en kapsamlı ödül platformu olanBilişim 500’de, 2017 verilerine göre donanım ve yazılım kategorilerinde enfazla ödüle sahip olan Penta, “Sunucu”, “Masaüstü Bilgisayar ve OEM”, “VeriYedekleme ve Depolama Donanımı”, “Tüketim Malzemeleri”, “Tablet ve TaşınabilirBilgisayar” ve “Yazılım Dağıtıcılığı” kategorilerinin birincisi oldu.
Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren ve 28yıllık deneyimiyle sektöründe çok sayıda ilke imza atan Penta Teknoloji,geçtiğimiz hafta 19’uncu kez düzenlenen Bilişim 500’de 6 birincilikle en fazlaödül kazanan şirket oldu. Yenilikçi ve katma değerli hizmetleriyle sektörününöncü firmalarından olan Penta, Bilgi Teknolojileri şirketleri arasında üçüncüolurken; ‘İlk Bilişim 500 şirketi’ kategorisinde ise dokuzuncu sıradan,sekizinciliğe yükseldi. Penta, donanım ve yazılım kategorilerinde,“Sunucu”,“Masaüstü Bilgisayar ve OEM”, “Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı”, “TüketimMalzemeleri”, “Tablet ve Taşınabilir Bilgisayar” ve “Yazılım Dağıtıcılığı”birinciliklerini alırken; Penta Teknoloji Genel Müdürü Mürsel Özçelik,“Türkiye’de bilişim sektörünün en değerli ödüllerinden biri olan Bilişim 500kapsamında 6 ödüle layık görülmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dijitalleşme vekatma değerli hizmet anlayışımızla gelecek dönemde daha iyi işlere imzaatabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” değerlendirmesini yaptı.
TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ.
Türkiye’de yapılan Ar-Ge çalışmalarının ticarileşmesinoktasındaki sıkıntıları ortadan kaldırmayı ve sanayide dönüşümügerçekleştirmeyi amaçlayan Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG); Türkiye’ninçeşitli bölgelerindeki teknopark, Ar-Ge merkezleri, kalkınma ajansları veüniversite projelerini, “3. AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi”nde biraraya getirmeye hazırlanıyor. 17-18 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul LütfiKırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte; Gazi Üniversitesi FotonikUygulama ve Araştırma Merkezi’nin Ar-Ge çalışmalarına dayalı geliştirdiğiürünler oldukça dikkat çekiyor. Özellikle Türkiye’de bir ilk olarak üretilen veülkemizde üretimi hedeflenen füzelerin kubbe ihtiyacını karşılayacak kristalbüyütme altyapısına sahip safir kristalleri ile Türkiye’de ilk olarak askeristandartlara uygun nitelikte yerli olarak geliştirilen Germanyum tek-kristallerisergilenecek ürünler arasında yer alıyor.
Sağlık, uzay araştırmaları, savunma sanayi, enerji,iletişim ve çevre konulu birçok buluş ve icada ev sahipliği yapacak olan 3.AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde, iki gün boyunca 14 oturumda 60 konuşmacıyer alacak. Türkiye'nin yerli yeniliğini temsil eden zirvede, Gazi ÜniversitesiFotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi; uzay çevresel şartları ve yüksekradyasyona dayanımlı olarak Türkiye’de ilkini geliştirdiği uydular için GüneşHücrelerini, termal kamera ve kızılötesi optik sistemler için optik pencere vemercek olarak kullanılan, askeri görüntüleme sistemleri için üretim sistemikalifikasyonu sağlanmış germanyum tek-kristallerini, yüksek balistikniteliğiyle zırhlı araçların optik penceresi olarak kullanılan, saat camı, ütütabanı gibi sivil kullanım alanları da bulunan, Türkiye’de bir ilk olaraküretilen ve füzeler için milli-yerli safir kubbe üretiminde geliştirilen safirkristallerini görücüye çıkaracak. Bununla birlikte füze erken uyarı sistemlerindetehdit algılayıcı olarak kullanılan Güneş-körü UV dedektör, doğal gaz, LPG,karbon monoksit gibi patlayıcı, zehirleyici gazları algılayabilecek yüksekduyarlılıkta ve düşük maliyetli gaz sensör prototipleri, üretim sektöründekullanılabilir nitelikte enerji verimli (Low-E) cam yüzeyler ile su ve nemlemuhatap olabilecek elektronik cihazların kartlarını koruyucu su tutmayan(hidrofobik) yüzeyleri de ziyaretçilere sunacak.