Alanındaki tek çevrimiçi pratik geliştirme platformu olması sebebiyle kullanıma girdiği ilk andan itibaren dikkatleri üzerine çeken PriviaHub, sektör çalışanlarının kendilerini geliştirmelerine imkan sağlaması ve kalifiye personel yetiştirilmesi açısından siber güvenlik sektöründeki çok büyük bir eksiği tamamlamayı hedefliyor.

Privia Security’nin özel şirketlerdeki ve kamu kurum ve kuruluşlarındaki SGOM (Siber Güvenlik Operasyon Merkezi Ekibi), SOME (Siber Olaylara Müdahale Ekibi), ağ ve teknoloji uzmanları ve diğer siber güvenlik ekiplerinde yer alan çalışanların ve üniversitelerde ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerin bilgi seviyelerini arttırmak ve pratik uygulamalar yapmalarına imkan sağlamak amacıyla geliştirdiği özel bir online laboratuvar ortamı olan PriviaHub, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Beykoz Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans programlarının siber güvenlik derslerinde de kullanılacak.

PriviaHub, gerçek hayatta karşılaşılan siber güvenlik zafiyetleri ve çözümlerinden esinlenerek geliştirilen 70’den fazla özel senaryosu ile 29 ayrı kategoride, 120’den fazla makineden oluşan ve birçok zorluk derecesine sahip uygulamalar ile siber güvenlikte kendini geliştirmek isteyen kullanıcılara sürekli güncellenen bir eğitim platformu sunmaktadır. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Beykoz Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans programlarının siber güvenlik derslerinde eğitim alacak olan öğrencilerin, teorik olarak öğrendikleri bilgileri PriviaHub’ın sunduğu imkanlar ile uygulamaya dökmesine fırsat verecek ve öğrencilerin bu sayede ciddi bir pratik tecrübesi kazanmasını sağlayacaktır. Bunun yanında PriviaHub, sahip olduğu skor tahtası uygulaması ile bireysel veya kurumsal kullanıcıların kendi aralarında yarışmalar düzenlenmesine de imkan tanıyarak, kullanıcıların sürekli kendilerini geliştirmelerine ve aralarında daha iyi olabilmek adına rekabet etmelerine imkan sağlamaktadır.

Uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunca PriviaHub projesini hayata geçiren Privia Security’nin Kurucu Ortağı Eyüp Çelik geliştirilen ürün ve ürünün Üniversitelerde kullanılacak olması hakkında hakkında; “Geliştirmiş olduğumuz PriviaHub platformu Türkiye’deki mühendislik kaynakları ile geliştirilmiş ilk ve tek online siber güvenlik deneyim platformdur. Bu ürünümüzü ortaya çıkarmak için ekip olarak çok çalıştık ve şu an aldığımız geri bildirimlere bakınca ne kadar doğru bir iş yaptığımızı çok net görebiliyoruz. Bunun yanında geliştirdiğimiz platformun ülkemizin değerli üniversitelerine de kaynak oluşturma misyonuyla hareket ederek siber güvenlik alanında kalifiye personel yetiştirilmesini imkan sağlayacak olmasından ekip olarak çok mutluyuz. Diğer taraftan, PriviaHub için yaptığımız son güncelleme çalışmalarında Oracle Web Logic ve Tomcat CVE-2019-0232 zafiyetlerinin exploit edilebildiği makineleri de PriviaHub platformuna ekledik. Kullanıcılarımız tüm güncel zafiyetleri PriviaHub'da bulunan sanal sistemlerde deneyerek, pratiklerini çok daha iyi şekilde geliştirebilecekler. Ürünümüzün bu şekilde hızlı gelişiyor olması da bizi heyecanlandırıyor.” dedi.

Son olarak PriviaHub’ın Beykoz Üniversitesi öğrencileri tarafından kullanılacak olmasına ilişkin bir açıklama yapan Beykoz Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Gözde Mihran Altınsoy; “Beykoz Üniversitesi Bilgi Güvenliği Teknolojisi programında eğitim alan öğrencilerimizi bu sektöre hazırlarken uygulama yapmamıza imkân sağlayacak platformlara ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır. Bu konuda ülkemizdeki ilk online platforma sahip olan PriviaHub öğrencilerimizin bu alanda pratik yapmasına olanak verdiği gibi, aynı zamanda oyunlaştırma ile bunu eğlenceli hale getirmiştir. Eğlenerek öğrenmenin mümkün olabildiği bu platform, siber güvenlik alanında kalifiye personel ihtiyacını karşılamayı mümkün kılmaktadır. Ülkemizin önde gelen siber güvenlik araştırmacılarından biri olan Eyüp Çelik'e ve Privia Security şirketinin çalışanlarına eğitim sektörüne, Üniversitemize ve öğrencilerimize yapmış oldukları bu destekten ötürü teşekkür ederiz.” dedi.