T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan Himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile hazırlanan asırlık tariflerle Türk mutfağı isimli kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası’nın Açılış Programı tarihi kalede gerçekleştirildi.
Açılışta Türk Mutfağı beklentimin altında bir görsellikle açılışı yapıldı.
Beklentilerim Yöresel Yemeklerimizdi, maalesef yöresel Zahirelerimiz ön plana çıktı.
Tarhana Firiği, Maraş Çöreği, Dondurma ve ceviz gibi zahirelerimiz’in ikramları yapıldı.
Türk Mutfağı denildi Maraş Zahireleri ön plana çıktı.
Mutfak Müzesinde ise İsim yerine geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ve Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle Mutfak Müzesi'nde Türk Mutfağı Yemek Atölyesi (Workshop) yapıldı.
Hatta Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gül Çitil Okur Yöresel Yemeğimiz Kısır Köfte yoğurarak etkinliğe katkıda bulundu.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi öğrencileri ise Yuvalama köfte, Otlu Börek, Gelin Çorbası, Dolma, sarma gibi yöresel yemeklerle marifetlerini gösterdiler.
Mutfak Müzesinde Perşembe gününe kadar devam edecek olan etkinlik Kahramanmaraş Gastronomisi için büyük önem arz etmektedir.
Açılışıda kapanışı gibi Yöresel ev yemeklermizle olmalı ve Türk Mutfağına hitap etmelidir.
Firikle, Dondurma ve çörek ile yoksa bu iş olmaz.
Sadece kendi kendimizi kandırırız.
Tanıtım noktasından bahsetmiyorum.
Açılışı kendi kendimize yaptık çünkü…
Dışarıdan misafirimiz yok.
Kendi kendimize gelin güveyiz.
Onun ardı diyoruz ya buraya neden turist çekemiyoruz.
Şimdi herkes kendinde arasın suçu…
Kalın Sağlıcakla…