Sentez Medya, e-Safe Digital markası altındaki ikinci video konferans etkinliğini, “Yerli ve Milli Ürünlerde Uluslararası İş Birliği” teması ile 3 Eylül Saat 11.00’de gerçekleştirecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın da konuk olacağı etkinlikte, siber güvenlik özelinde, yerli ve milli ürünlerle ilgili yürütülebilecek uluslararası işbirlikleri masaya yatırılacak.

Trend Micro ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek etkinliğin moderatörlüğünü, e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri Başkanı Musa Savaş üstlenecek. Etkinlikte yer alacak diğer konuşmacılar ise şu isimler olacak:

Yakup Börekçioğlu, Trend Micro Akdeniz Ülkeleri, İsrail, Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetler Bölge Başkanı

Dr. Mehmet Akif Nacar, HAVELSAN Genel Müdürü

Yusuf Kıraç, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı

Mustafa Dayıoğlu, TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Müdürü

Mustafa Özçelik, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Grup Başkanı

İş Birlikleri, İhracat Potansiyelini Arttırıyor

Türkiye’deki bilişim firmaları tarafından geliştirilen pek çok yerli ve milli ürün bulunuyor. Bu ürünlerin, uluslararası sahada kendini kanıtlayan yazılımlar tarafından desteklenmesi, ihracat potansiyellerini önemli ölçüde arttırıyor.

e-Safe Digital’in 3 Eylül’de gerçekleştireceği etkinlikte, olası işbirlikleri ele alınacak. İş birliği konusu, TÜBİTAK tarafından geliştirilen yerli ve milli işletim sistemi PARDUS ve PARDUS’un iş ortaklarından Trend Micro tarafından geliştirilen Deep Security ürünü üzerinden masaya yatırılacak.

Etkinlik, Karel Video Konferans uygulaması ve e-Safe Digital’in YouTube Kanalı olmak üzere iki alternatif platform üzerinden izlenebilecek. Karel Video Konferans uygulamasını tercih eden izleyiciler, etkinliği daha yüksek çözünürlükte takip edebilmenin yanı sıra sorularını etkinlik sırasında uygulama üzerinden gönderebilecekler.

Etkinlik, e-Safe Digital’in https://www.youtube.com/e-safeorg adresindeki Youtube kanalından da canlı olarak yayınlanacak.

Etkinlik hakkında detaylı bilgi https://e-safe.org/e-safe-digital-yerli-ve-milli-siber-guvenlik-urunlerinde-uluslararasi-is-birligini-masaya-yatiriyor-14738 linkinden alınabilecek ve aynı adresten kayıt yaptırılabilecek.

Karel Video Konferans uygulamasını tercih eden katılımcılar kayıt yaptırdıktan ve uygulamayı indirdikten sonra, e-posta ile gönderilecek süreci izleyerek, etkinliğe giriş yapabilecek.

e-Safe Digital Hakkında

e-Safe Digital, e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri’nin ana kurgusuna sadık kalan, çevrimiçi bir platform olarak, salgın sürecinde hayata geçirildi. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri ise dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen ve gerçekleşmesi muhtemel güvenlik açıklarının değerlendirildiği, yerel sorunlara küresel bakış açısıyla odaklanan, Türkiye'nin yakın gelecekte karşı karşıya kalabileceği riskleri masaya yatıran ve alanında uzman konuşmacılarla konuların değerlendirildiği üst düzey bir etkinlikler bütünü olarak doğdu. Sürdürülebilirlik bakış açısı ile kurgulanan ve ilk kez 2017’de gerçekleştirilen e-Safe etkinlikleri, her yıl düzenleniyor. Yılda altı faz olacak şekilde tasarlanan e-Safe etkinliklerinin, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma olmak üzere ilk iki fazı hayatı geçirilmiş durumda. Önümüzdeki yıllarda, e-Safe etkinliklerinin; Hack’n Code, KBRN ve Cyber Satellite fazlarının hayata geçirilmesi, tüm fazlar hayata geçirildikten sonra ise yıl içindeki zirvelerde elde edilecek sonuçların, birer bildiri halinde, yıl sonunda düzenlenecek bir kongrede yayınlanması hedefleniyor.