Avrupa’da 2018’de kriptolama/şifreleme çözümleri kurumlariçin artık bir zorunluluk haline gelecek. İki yıl önce veri şifrelemekuruluşu DESlock’u satın alan ESET, müşterilerine kriptolama alternatiflerisağlamaya başlamıştı. ESET, sözkonusu çözümü, sistemine tamamen entegreettiğini ve bundan sonra ESET Endpoint Encryption adıyla sunacağınıduyurdu. Kullanıcılar, bu yazılımla sürücülerini, dosyalarını,çıkarılabilir medyalarını ve e-postalarını şifreleyerek, siber hırsızlıklarakarşı güvenlik altına alabilecek.

Avrupa Birliği bünyesinde 2018 Mayıs’ında yürürlüğegirecek olan AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği, kurumlar ve şirketlerin kendiverilerini şifrelemesini çok önemli bir siber güvenlik önlemi olarak tanımlıyorve zorunluluk haline getiriyor.

Merkezi Avrupa Birliği sınırları içindeki en büyük bilgigüvenliği kuruluşu olan ESET, bu konudaki hazırlıklarına erken başlamış ve ikiyıl önce İngiltere merkezli DESLock’u satın almıştı. DESlock, her ölçektekifirma için kolay ve güçlü şifreleme ya da bir başka ifadeyle kripotalamasağlıyordu.

DESlock çözümlerini iki yılık süreçte kendi sistemlerineentegre eden ESET, şimdi

bu hizmeti ESET Endpoint Encryption başlığı altındabirleştirdi. ESET, bu adımla, geniş tüketici portföyüne ve kurumsalmüşterilerine bilgi güvenliği konusunda daha geniş çaplı çözümler sağlamayaodaklanıyor.

 

2018 yılı şifreleme için kilit önemde olacak

“Bu önemli dönüm noktasına ulaştığımız için çok mutluyuz”açıklamasını yapan ESET Endpoint Encryption Yöneticisi David Tomlinson,“Önümüzdeki yıl şifreleme alanında köklü bir devrim olacağından kaliteli birçözüm ihtiyacı hiç bu kadar önemli olmamıştı. Çözümümüz, geniş şifreleme seçenekleriyelpazesi ve kolay kullanımı ile her boyuttaki işletmede rahatlıkla kullanımimkânı sunmaktadır” diye konuştu.

 

Hangi avantajları sunuyor?

Kullanıcılar, bu yazılımla sürücülerini, çıkarılabilirmedyalarını, dosya ve e-postalarını şifreleyerek, siber saldırı ve siberhırsızlıklara karşı güvenlik altına alıyor.

ESET Endpoint Encryption; anahtar uzunluğu, şifrelemealgoritması ve kullanılabilirliğin en iyi dengesini sağlayarak, her tür kişiselveriyle çalışan şirketler için yaklaşmakta olan AB Genel Veri KorumaYönetmeliği’nin gerekliliklerini karşılıyor.

 

Türkiye’yi de ilgilendiriyor

AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği ve içerdiğiyükümlülükler yalnızca AB merkezli işletmelere odaklanmıyor. Bu değişiklikler,AB vatandaşlarının kişisel verilerini işleyen AB içindeki veya dışındaki herişletmeyi etkileyecek. Yani Avrupa ülkeleri ile ticari ilişki içinde olan tümTürk şirketleri, işlerini sürdürebilmek için bu yönetmeliğin gerekliliklerinidikkate almak zorunda kalacak.