Dün akşam (24-02-2021 çarşamba) farkedildiğimizin, farkına vardık. Kahramanmaraş olarak o mutluluğu yaşadık.
“Benim adım Melek” dizisi Gaziantep'te çevriliyor. Gaziantep'in kültürünü, sanatını, sanat eserlerini, şivesini, velhasıl kültürünün tamamını anlatarak TANITIMINI yapıyor. Komşu ilimizin kaçıncı dizisi bilemiyorum.Gaziantep'i görmeyenler de biliyorlarlar, tanıyorlar, artık. Maksat da bu!
Peki komşu ilimizle ortak olduğumuz bir sürü ürün, sanat eseri, tarihimiz var. Bunları birlikte yaparak projeler geliştiremez miyiz?
Ne gibi diyeceksiniz biliyorum. Biz Ortaokulda, lisede öğrenciyken Antep Fıstığının adı “Şam Fıstığıydı” ne güzel oldu Antep fıstığı adını alınca. Antep fıstığı iki ilde de yetişiyor. Onlar İsmini vermiş, biz de fıstıktan “Fıstık ezmesi’ üretmişiz .Maraş Biberi iki ilde de yetişiyor ama adı Maraş Biberi. Antep fıstığı gibi en yakın il komşumuz biberi de Maraş Biberi olarak satmalı .Bunlar tamam da Gaziantep'te olmayan Kahramanmaraş'ta var Meselâ; su, (vermişiz zaten) Hem Göksu ,hem Aksu Gaziantep'in can damarı,Yedikuyular Kayak Merkezi yani kar, Eshab-ı Kehf İnanç Merkezi,Maraş Dondurması, Başkonuş Yaylası, Ekinözü İçmeleri, Ilıcamız ve Döngele’ de ki Termal Tesisleri, piknik alanları Elbistan Ceyhan nehri ve Aksu Nehri kaynakları v.b.
Biz de olanları ve Gaziantep'te olanları bir projede ortaklaşa yaparsak biri Kahraman biri Gazi olan iki ilin nasıl Kurtuluş'ta başarı gösterdilerse ekonomide, sanatta, ürünlerde, üretimde de başarılı olurlar bence.
Başkonuş Yaylası ve Tesisleri dün akşam yüzümüzü güldürdü, bu ortak projenin uygulanmasını bize muştuladı. Başkonuş Tesisleri yöneticilerini kutluyorum. Neden biliyor musunuz?
Anne oğlu ve gelinine “balayına gidin diyor” ardından ekliyor “Biz balayını babanla İstanbul Adalarda geçirmiştik” diyor. Dr. Olan oğlu Tamam biz de balayına Kahramanmaraş'a gider, kayak yaparız, eğleniriz diye cevaplıyor. İşte bu olsun istiyorum. Kayak, termal, yayla, içmece yani ne fazlanız varsa bunları projelendirmek gerekir ortakça diyorum.
Benim adım Melek dizisini kaç kişi izledi bilmiyorum. Ben sosyal medyadan bir hayli izleyen olduğunu biliyorum. Ne kadar izlendiyse “balayı yapmaya” uzağa gitmeye gerek yok kavramı o kadar oluştu bence. Ne yaptı gençler, karda kayak yaptılar. at bindiler, yürüyüş yaptılar, atv motoruyla dolaştılar, geyik, karaca, kümes hayvanlarını sevdiler. Dondurma, ilişkirt, kebap yediler karda. Bungalov evlerde kaldılar, salıngaçlarda sallandılar özet olarak gönüllerince eğlendiler. Kuruyemiş olarak; Maraş Tarhanası, samsa, sucuk, ceviz, badem vb. yediler yani Kahramanmaraş'ın farkını fark ettiler.
Bu birlikteliği bir çok alanda yapamaz mıyız? Yapsak iki ilde kazanan olmaz mı bunlar doğrularımız olmaz mı? Bir yerden başlamak gerekir sanırım.
Yazımı Başkonuş Yaylası Tesisleri yöneticileri Serdar ve Serhan Erdoğanyılmaz Beylerin gayretini teşekkür ederek bitirmek istiyorum. Ama;
Adamın biri deniz kenarında oturmuş dalga sayıyormuş.” Dalga sayılır mı kaç oldu” demişler Adam; giden gitti şu gelen bir demiş” Hadin giden gitmiş bu bir olsun” diyorum.
Ben penceremden böyle gördüm. Kalın sağlıcakla.