Lezzetli Bir Alternatif: Buharda Mantı Tarifi
Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 250 gr un
- 130 ml su
- 50 gr taze soğan
- 20 gr tuz
- 40 gr taze maya
- 15 gr zencefil
- 20 ml istiridye sosu
- 10 gr karabiber
- 10 gr karışık baharat
- 10 ml koyu soya sosu
- 10 ml susam yağı
1. Aşama: Hamur Hazırlığı
- Maya, ılık suda eritilir.
- Un kabına alınır ve mayalı su eklenerek karıştırılır.
- Karışımın dinlenmesi için 2 saat bekletilir.
2. Aşama: İç Harcın Hazırlığı
- Soğan ve zencefil ince ince doğranır.
- Hamur dinlendikten sonra yoğrulur.
- Başka bir kapta, tuz, karabiber, baharat, soya sosu, istiridye sosu, susam yağı, kıyma, taze soğan ve zencefil eklenerek karıştırılır.
3. Aşama: Mantı Şekillendirme
- Hamur 15 eşit parçaya ayrılarak her biri orta büyüklükte açılır.
- Açılan hamurun içine kıymalı harç konularak bohça şeklinde kapatılır.
4. Aşama: Buharda Pişirme
- Buharlı tencerenin üzerine mantı hamurları yerleştirilir ve 30 dakika kadar pişirilir.
- Tenceresi olmayanlar için su dolu bir tencereye sepet konularak da mantı pişirilebilir.
Editör: SEVİLAY YUMUŞAK