Espresso

İtalya'ya özgü bir kahve türü olan Espresso tüm kahvelerin özü diye bilinir. Uyku açıcı ve uyarıcı etkisi olduğu bilinen Espresso, çok ince çekilmiş, sıkıştırılmış ve koyu kavrulmuş kahvenin içinden 90 derece sıcaklıktaki yüksek basınçlı su geçirilerek kahvenin kendi tadına en yakın olan çeşididir

Americano

Espressoya sıcak su ekleyerek kaynatma yöntemi ile hazırlanan kahve çeşidi. Bu yöntem ile filtre kahveden farklı bir tat elde edilirken kahvenin sertliği korunur. Americano'nun sertliği, eklenen espresso ve suyun miktarına göre değişir.

Macchiato

Az miktarda, genellikle köpürtülen süt içeren espresso kahve türüdür. Kahvenin köpükle süslenmiş halidir. İtalyanca'damacchiato "lekeli", "benek benek" anlamına gelir. Bu nedenle caffèmacchiato'nun doğrudan çevirisi "lekeli kahve" ya da "süt benekli kahve"dir.

Ristretto

Normal miktarda kahveden yarı miktarda su kullanılarak elde edilen geleneksel bir espresso türüdür. Ristretto'nun tam tersi miktarı iki katına çıkartılan Lungo'dur. Ristretto, İtalyanca'da sınırlandırılmış anlamına gelirken "Lungo", uzun anlamına gelmektedir. Daha az su ile hazırlandığı için espressoya göre daha sert içimi vardır.

Mocha

Caffèlatte'nin çikolata aromalı çeşididir.

Mocha'nın birçok çeşidi vardır. Mocha'da çikolata şurubu, tatlı kakao tozu, dövülmüş kakao kullanılabilir. Mocha, koyu, acı kakaolu veya sütlü çikolata içerebilir. Mocha genellikle cappuccino gibi üstüne süt köpüğü konularak servis edilir fakat bazen süt köpüğünün yerine krema kullanılabilir. Genellikle tarçın ve kakao tozu ile süslendirilir ve bazen tat ve estetik katması için hatmi kullanılabilir. İsmini Yemen’deki Moka limanından almıştır.

Latte

İtalyanca'da süt anlamına gelmektedir. Asıl adı, CaffeLatte'dir. Espresso, buharla ısıtılmış kıvamlı süt dolu bir kupaya eklenir. Genellikle ince ve uzun bardakta servis edilir. İsteğe göre üzerine süt köpüğü ve tatlı krema eklenir.

İtalyan'ların genelde sabah kahvaltılarında sıkça tükettikleri Latte, Türkiye'de son yıllarda bazı kafe markalarının yaygınlaşması ile tanınmıştır.

Filtre Kahve

Günümüzde en yaygın olarak bilinen ve kullanımı en kolay kahve demleme yöntemidir. İsminden de anlaşılacağı gibi metal veya kağıt filtre yardımıyla kahvenin filtre edilerek demlenmesidir.

Bunlar gibi çeşitli kahveleri, yerelinden küreseline, klasiğinden egzotiğine hepsini, detaylı filtreleme olanaklarıyla "Kahveler"kategorimizden inceleyebilirsiniz.