Microsoft Türkiye'nin Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği "İşim Gücüm Kod" projesi başladı. Projeyle, Türkiye'nin dijital dönüşümde daha güçlü bir şekilde yer alması için gereken yetenek açığının kapatılması hedefleniyor.
Türkiye'yi bilişim ekosistemini güçlendirerek bu alanda üreten bir ülkeye dönüştürmek için çalışmalarını sürdüren Microsoft Türkiye, kodlama eğitimlerinin bir yenisini daha hayata geçirdi.
Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle ilki Microsoft Türkiye'nin İstanbul ofisinde gerçekleştirilen "İşim Gücüm Kod" projesiyle İstanbul, Ankara, Bursa ve Şanlıurfa'da toplamda 5 bin gence kodlama eğitimi verilecek.
İçeriği sektörden 230 firmayla gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde belirlenen eğitimlerle, bilişim ve teknoloji sektöründe çalışmak isteyen gençlerin kodlama becerileri geliştirilerek iş bulmalarına katkı sağlanacak. Programın sonunda eğitimlere katılan gençlerin yüzde 40'ının bir yıl içerisinde bilişim ve teknoloji sektöründe istihdam edilmesi hedefleniyor.
Türkiye'nin dijital dönüşümünü tamamlaması için gerekli yetenek açığına dikkat çeken Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, "Yapılan araştırmalara göre hem dünya genelinde hem de Türkiye'de önemli bir yetenek açığı var.
Türkiye'deki işverenlerin yüzde 66'sı açık pozisyonları doldurmakta zorlanırken ülkemiz, yetenek açığında dünyada 6'ncı sırada yer alıyor. Buradan yola çıkarak hem ‘İşim Gücüm Kod’ ile hem de hayata geçirdiğimiz diğer eğitim projelerimizle öncelikli hedefimiz Türkiye'nin özellikle teknoloji alanında yetenek açığını kapatmak" ifadelerini kullandı.
Akıllı Priz
Son dönemde elektriğe gelen zamların ardından enerji tasarrufu daha da önem kazandı. Pronet Plus Akıllı Güvenlik Sistemi ile entegre çalışan Akıllı Priz, hem güvenlik hem de tasarrufu birarada sunuyor. Akıllı Priz’e bağlı olan cihazın ne kadar enerji harcadığı sistem üzerinden kolayca izlenebiliyor. Enerji ölçüm özelliği sayesinde ay sonunda yüksek gelen elektrik faturasının sebebinin hangi cihaz olduğu tespit edilebiliyor. Kullanım alışkanlıkları bu verilere göre yeniden düzenlenebiliyor.
Akıllı Priz’in sunduğu çözüm yalnızca tasarrufla sınırlı değil. Günlük hayatta yoğunluk nedeniyle çoğu kişi bazen dalgınlık yapabiliyor. Evden çıktıktan sonra, “ütüyü fişten çektim mi, kahve makinasını kapattım mı” gibi sorular akla gelince, çoğu zaman onca yolu geri gidip evi kontrol ettiğimiz bile oluyor. Akıllı Priz çözümü, sunduğu teknolojik kolaylıkla, bu gibi yangın tehlikesi taşıyan durumların önüne geçilmesine de imkan tanıyor. Akıllı Priz kullanıcıları evden çıktıktan sonra sistemi Pronet Plus ile cep telefonu üzerinden kontrol ederek, prize gelen elektrik akışını kesiyor.
Pronet’in “akıllı” ailesinin üyesi Akıllı Priz, Pronet Plus kapsamındaki diğer akıllı güvenlik çözümleri gibi, kullanıcıların günlük hayat senaryolarına göre kişiselleştirilebiliyor. Böylece kullanıcıların aklı evlerinde kalmıyor, içleri hep rahat ediyor.