Kahramanmaraş’ın huzurlu kent olmasının huzurunu vegüvenirliliğini bizzat yaşıyoruz. Huzurlu bir kentin yatırımcısından turistine,öğrencisinden işçisine yani toplumun tüm katmanları için sıcak bir yuva olduğunuda biliyoruz.

İl dışına çıkıp gelen vatandaşlar memleketlerine bir kezdaha hayran kalıyor. Ekosuna, tarihine, kültürüne, yaşam tarzına bunun yanındaasayişine de.

Meslek büyüklerim anlatır, 1997’li yıllarda Ali Kalkanadında bir Emniyet Müdürümüz vardı. Hala yaşı 40’ın üzerinde olan birçok esnaf,stk ve iş dünyasıyla birlikte gazeteciler de bilir. Bu memlekette iz bırakmakkolay değildir.

Geçmiş dönemlerdeki Emniyet Müdürlerimiz ve ekipleri mutlakabu kent için her şeylerini ortaya koymuşlardır. Hedeflerinde olduğu gibi halkıncan ve mal güvenliğini yasalar çerçevesinde ellerinden geldiği kadarkorumuştur. Onları da saygıyla anıyorum.

Dönelim bugünün Emniyetine;

Yeniçağın illeti uyuşturucu; Kahramanmaraş Emniyet MüdürüDoğan İnci’nin özellikle gençleri zehirleyen uyuşturucu tacirlerine gözaçtırmayışı, bu konunun üzerinde hassasiyetle durarak ekibine moral vermesi,KOM Müdürü Yücel Bey ve ekibinin gecesini gündüzüne katarak sokakları taramasıbir anne olarak çocuklarımı güven duygusuyla sokağa çıkarmama olanak sağlıyor.Çünkü sokakta torbacı bırakmıyorlar, ensesine çöküyorlar.

Vatandaşların sokakta bire bir muhatap oldukları ekiplerinbaşında Asayiş ve Trafik geliyor. Ceza yazan trafik memuru tabiki vatandaşasıcak gelmez. Onu bir tarafa bırakalım, onlar da görevlerini yapmak zorunda,fakat cezayı yazarken bile güler yüzle yazıp uygun lisanla uyarması vatandaşıçileden çıkartmıyor artık.

Asayişe gelince, başımız derde girdiğinde aradığımız 155imdat hattının akabinde önce asayiş ekipleri gelir. Asayiş ekiplerinin çalışmaalanları biraz daha geniştir. Bugün baktığınız zaman vatandaş artık polistenkorkmuyor, onların kendilerinin can ve mal güvenliğini sağlamak için olduğunubiliyor. Hani eskiden gelen bir söz vardır; ‘olayı görmeyin şahit yazarlar’ busöylemler eskide kaldı. Türk polisi o kadar kendini geliştirdiki vatandaşlarlabir arkadaş edasında, öğrencilerle bir ağabey edasında ilişki kuruyor. Mesaisiolmayan hem kanunları hem de kanunlar çerçevesinde vatandaşı koruyan ekiplerigördükçe, huzurum bir kez daha artıyor. Hırsızlığından, yan kesiciliğe,cinayetten ahlak işlerine ve daha sayamadığım birçok konuda, bizler evimizdepenceresi açık yatarken bu ekipler gece gündüz şehri tarayarak suçlulara gözaçtırmıyor. Asayiş Müdürü Ertuğrul Bey’i ve ekibini de canı yürektenkutluyorum. Aslanlar gibi çalışıp dosta güven düşmana korku salıyorlar.

Bir konuya ayrıca parmak basmak istiyorum;

Burada görev yapan Emniyet Müdüründen Müdür Yardımcılarına,Şube Müdürlerinden amirlere kadar özellikle bir konuda gösterilen hassasiyet,Kahramanmaraş’ın bir evladı olarak beni çok mutlu ediyor. Belki ilgisi olmayanvatandaşlarımız anlayamıyor ama yakın çalışma ekibi olarak gösterilen basınmensupları bunu çok iyi anlıyor. Burada görev süresi tamamlayıp gitmek içinçalışmıyorlar, memlekette bir ömür geçirecekmiş gibi hem memleketi düşünüyorlarhem de insanlarını. Bazı hemşerilerimiz bir Maraşlı idareci için; “bu müdürMaraşlı değil, yarın çekip gider, biz yine Trabzon Caddesinde göz göze geliriz.Ona göre memleketine sorumlu olduğunu bil ve ona göre çalış” derler. Bu cümleyiEmniyet’in yöneticileri için söylemek, ihanet olur, onların fedakarlıklarınıgörmezden gelmek emeklerine saygısızlık olur. Her operasyona, her olayamemleketin bir evladı olarak yaklaşan ve önce şehrin ismini düşünen buidarecileri hepimizin tebrik etmesi gerek. Hani önceden Maraş ulusal kanallardanelerle anılırdı? Allah’a şükür onlar artık geride kaldı, kentin ne kadar iyiyönü varsa bugün onlarla ulusalda gündem oluyoruz, artık güzelliklerimizkonuşuluyor. Bunu da şehrini kendi şehri gibi gören idareciler yapar.

Bir de Fetö operasyonlarına dikkat çekmek istiyorum;

Kahramanmaraş Emniyetinin Fetö’ye yönelik Türkiye’nin noktaatışı en yüksek operasyonlarına imza attıklarını yakinen takip ettik. Gerçektenbir insanı silahlı terör örgütüyle itham edip gözaltına alıp sorgulamak, sonrada yanlış olduğunu söyleyip bırakmak. O insandaki ruh halini, etrafınınkendisine bakış açısını düşünebilir misiniz? Empati yapmak bile korkutucu dimi,ama Kahramanmaraş emniyeti bu duruma düşmemek için ince eleyip sık dokuyarakyaptığı operasyonlardaki başarı oranları neredeyse yüzde 100’e yakın. Bununiçin Doğan İnci Kaptanlığındaki tüm emniyet teşkilatını kutluyorum.

Burada park polisinden, istihbarat servisine, pasaporttanGüvenlik Şubesine her konuda yazmak isterim fakat makalemi uzatmak sıkıcı olur.

Emniyet teşkilatı görevini tabiki yapacak fakat yaparkenşehrin hassasiyetlerini de göz önünde bulundurmaları, işte en çok bu tarafıhoşuma gidiyor. Tüm teşkilat sanki Kahramanmaraşlı ve ailelerine iyi birgelecek ve güvenli bir il bırakmak için çalışıyorlar. Başta geminin kaptanımütevaziliği ile Emniyet Müdüründen öte vatandaşa bir arkadaş gibi yaklaşanEmniyet Müdürü Doğan İnci ve nezdinde tüm Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri,Amirleri ve kısacası tüm teşkilatını kutluyor aynı hassasiyetle çalışmalarınıtemenni ediyorum.