ALİ ÖZTUNÇ KİMDİR?

1976 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi ve eğitiminin bir bölümünü burada tamamladıktan sonra Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine yerleşti. Burada İlk, orta ve lise eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimini de başkent Ankara’da Gazi Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde aldı.

“En Son Umutlar Ölür” adında bir kitabı bulunan Öztunç, üniversite yıllarındayken gazetecilik yapmaya başladı ve birçok ulusal kanalda görev aldı. Vatan Gazetesi’nde de parlamento muhabirliği ile Suriye ve Irak’ta savaş muhabirliği yaptı. Burada yaptığı haberler sayesinde yılın gazetecisi seçildi.

CHP ile gazetecilik yıllarında tanışan Ali Öztunç, 2011 yılında CHP’nin TBMM Basın Danışmanlığını yürüttü.
CHP 35. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. 27. dönem CHP Kahramanmaraş milletvekili adayı oldu.

HAYRETTİN GÜNGÖR KİMDİR?

Hayrettin Güngör, 1965 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğmuştur. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1987 yılında mezun oldu. Polis Akademisi “Özel Eğitim Bölümüne” bir süre devam etti. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nı tamamlayarak “kamu yönetimi uzmanı” unvanını aldı. Kısa süre Mali Müşavirlik yaptı ve Türkiye Vakıflar Bankası'nda Mali Analist olarak bir süre çalıştı.

1990 yılında stajyer kontrolör olarak göreve başladığı İçişleri Bakanlığı'nda kontrolörlük, baş kontrolörlük gibi mesleğin belirli aşamalarını tamamladı ve uygulamada İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü olarak birçok belediye ve bağlı idarenin denetimi ve soruşturmasında bulundu.

 2004 yılında getirildiği “İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkanlığı” görevini 23.09.2008 tarihine kadar yürüttü. 23 Eylül 2008 tarihinden itibaren “Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği” görevini üstlendi. İçişleri Bakanlığı kontenjanından bir dönem (2006-2009) “Devlet Muhasebe Standartları Kurulu Üyesi” olarak görev yaptı.

Maliye Bakanlığı öncülüğünde yürütülen “Kamu Mali Yönetimi Projesi”nde çalıştı, bu kapsamda 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Analitik Bütçe Sınıflandırması ve Tahakkuk Esaslı Muhasebe sisteminin yerel yönetimlerde uygulanması çalışmalarını yürüttü ve ilgili yönetmelikleri, üçüncül mevzuatı, yerel yönetimlerin yeniden yapılanması kapsamında İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliklerini hazırladı. Yerel yönetimlerde norm kadro standardı çalışmalarında görev aldı. Avrupa Birliği “mali kontrol” müktesebat başlığında Brüksel'de yapılan tanıtıcı tarama ve detaylı tarama toplantılarına İçişleri Bakanlığını temsilen katıldı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)'nin yürüttüğü yerel yönetim reformunu destekleme projesi kapsamında; eğitim çalışmalarında yer aldı.

“İl Özel İdaresi Bütçe ve Muhasebe Sistemi” , “İl Özel İdaresi Mevzuatı” ve “Belediye Bütçesi Nasıl İzlenir?” isimli yayınlanmış üç kitabı, “Bütçe-Muhasebe”, “Personel”, “İhale”, “Yönetim ve Yerel Yönetim Mevzuatı ile Uygulamaları” na ilişkin çok sayıda yayımlanmış makalesi bulunmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, dernek ve vakıfların düzenlediği ulusal düzeyde çok sayıda eğitim seminerlerine çağrılı konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca, birden çok uluslararası toplantıda konuşma ve sunum yaptı.

                Bu kaynaktaki bilgilerden yola çıkarak Kahramanmaraş, bu seçimlerde çok şanslıdır. Şanslıdır çünkü her iki aday da alanında uzman ve işin bilincinde olup yeterli tecrübeye hakim şahsiyetlerdir. Burada biz Kahramanmaraş halkı olarak dikkat etmemiz gereken ve uyarmamız icap eden bir mesele vardır o durum şudur: Her iki şahsiyetin nefsi arzularına kapılıp da klişeleşmiş tavırlar içerisinde bulunmamalarıdır. Başları dik, alınları ak olmalıdır ve hiçbir şüpheye, mahal, yer vermemelidirler.

Bize en çok faydası hangisi olur? Hangisi daha objektif yani nesnel yaklaşacak? Hangisi daha adil davranacaktır? Hangisi bireylerin menfaati için değil de kentimizin menfaati için mücadelesini verecektir? Hangisi memleketin şu anki durumunu bir beş yıl sonrasına kadar şehri daha güzel bir çehreye, görünüme, kavuşturacaktır? Bunun muhasebesini yapmamız lazım.  Seçimlerde ona göre oy vermemiz gerekir. Tutup da biri AKP diğeri CHP diye bakmamak lazım olaya; çünkü her ikisi de bu memleketin evlatlarıdır ve bu memleket için ellerinden gelenin en güzelini yapmaya çalışıyorlar. Bizler de bu kulvarda onlara yardımcı olmalıyız “A’dan Z’ye”. İşleri zorlaştırmayıp olması ne gerekiyorsa onları yapmalıyız. Efendimizin bir hadis-i şerifinde buyurduğu gibi: “Nasıl yaşarsanız o şekil, idare edilirsiniz, yönetilirsiniz.”

Nasıl ki GAZİANTEP’e bir dönem CHP (Celal DOĞAN) geldi. Kentin görünümünü birden değiştirdi. Bunu yapan Celal DOĞAN’dır, Gaziantep halkıdır. Parti dediğimiz olgu sadece birer sebeptir. Bu CHP olmasa da bir başka parti olabilirdi.

Bundan dolayıdır ki değerli ve aziz Kahramanmaraşlı halkımız! Bütün il ve ilçelerimizdeki seçimlerde bizler, can-ı gönülden hizmet eden içi dışı bir olan özü sözü bir olan kardeşimizi seçelim diyorum. Sözüm meclisten dışarı parti ayağına giderek onun gölgesinden faydalanarak kendi çıkarlarına koşan şahsiyetlere dikkat edelim. Kaybeden sadece şehrimiz olmuyor. Gelecek nesillerin yaşam alanlarını ve geleceklerini de çalıyoruz. Bu konuda bizler daha kültürlü medeni ve adil seçim yaparak tercihimizi belirleyelim. Partiye ve particiliğe saygı duyalım. Adaylara, kişilere ve birbirimize saygı gösterelim. Aşırıya kaçıp da birbirimizi üzmeyelim, kırmayalım. Unutulmamalıdır ki Kutlu Nebi’nin Hz. Ömer’e dediği gibi: “Kişi iman etmedikçe cennete giremez ve birbirini sevmedikçe de iman etmiş sayılmaz.” Bu sebepledir ki: Bizim başka vatanımız, şehrimiz, yok; değerini iyi bilelim.