Bu Kurban Bayramı’nda tatile çıkmayı düşünenlerin sıkıntı yaşamamaları için yapmaları gerekenler ve dikkat etmesi gereken hususlar…

Kurban Bayramı öncesi geri sayım başladı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatili sonrası gözler Kurban Bayramı tatiline çevrildi.

11 Ağustos Pazar günü başlayıp, 14 Ağustos Çarşamba günü bitecek bayram için 9 günlük tatil beklentisi yaşanırken, memleketlerine gidecek ya da tatile çıkacak vatandaşlar hem bilet bulmak hem de uygun fiyata seyahatlerini planlamak için şimdiden harekete geçti.

BAYRAMDA BİLETSİZ KALMAYIN

Bayram biletleri için kişilerin şimdiden ön rezervasyon yapmaları gerektiğini belirten biletall.com CEO’su Yaşar Çelik, “ Bayramlarda indirimli bilet olmaz. Ramazan Bayramı’ndan daha yoğun bir dönem olacağını tahmin ettiğimiz için son günler yaklaştıkça bilet dahi bulamayabilirsiniz. Araç ile seyahat edecekler mümkünse Arefe Günü’nden önce yola çıksın ve dönüş için bayramın son gününü beklemesin” dedi.

CUMA GÜNÜ UÇAK BİLETİ ALMAYIN

Cuma günleri uçak bileti almaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Çelik, şunları ekledi: “2018’de en pahalı yurt içi uçak bileti Cuma günleri satıldı. Pazar sabah saatleri ise ucuz uçak bileti bulmak için en ideal gün. Seyahatiniz esnek ise hafta içi salı gününe bilet almak, size ucuz bir yolculuk yapmanız için iyi bir fırsat sunar. 2018 yılı verilerine göre en pahalı yurt dışı uçak bileti Perşembe günü satılırken, en ucuz yurt dışı uçak bileti ise Pazar günü satıldı.”

Kurban Bayramı tatilini kalabalıklardan uzak, sakin bir tatil beldesinde geçirmek isteyenler için neredekal.com’un rehberliğinde bir liste yaptık. Aileniz ve dostlarınızla keyifli birkaç gün geçirmek, yaz bitmeden denizin ve doğanın keyfini sürmek isteyenlerdenseniz sesimize kulak verin.

Boğsak / Silifke – Mersin

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu’nun bir köyü olan Boğsak, Antalya – Mersin kara yolunun sahil kısmında ter alıyor. Bölgede bulunan otel ve pansiyon sayısı oldukça sınırlı. İsterseniz karavan ve çadırda bir kamp tatili de yapabilirsiniz. Dalış meraklıları da düşünülmüş. Dalış okullarının rehberliğinde denizaltı dünyasının güzelliklerini keşfetmek mümkün. Yapılaşmadan uzak bu sakin tatil beldesinde dinlenirken çevredeki tarihi turistik ören yerlerini de gezebilirsiniz.
Mazı / Bodrum – Muğla

Bodrum’un sakin kalabilmiş ender köşelerinden birisi. Mazı köyü, Gökova Körfezi’nin kuzey kıyısının tam ortasında yer alan ve Karya’lılardan günümüze gelen bir yerleşim bölgesi. Mazı Köyü’ne yakın sekiz koy bulunuyor. Koyların tamamına karayolu ile ulaşmak mümkün. Mazı’da konaklama süreniz boyunca dingin bir tatil geçirebilir, sahil boyunca yürüyüş yapabilir, doğa gezilerine çıkabilirsiniz. Tüm koylarda henüz konaklama mümkün değil. Kisebükü, Hurma, Ilgın ve Sedef koyları, Gökova körfezinin önemli ve korunaklı Mavi yolculuk durakları olarak biliniyor.
Kalem Adası / Dikili – İzmir

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı, Bademli Köyü’ne yakın olan Kalem Adası kalabalıklardan kaçanlar için sakin bir seçenek. Adada sadece bir otel bulunuyor. Son gün sürprizi yaşamamak için rezervasyonunuzu erkenden yaptırmanızda fayda var. Adada bulunan su sporları kulübü aracılığıyla dalış da yapabilirsiniz.

İğneada / Demirköy – Kırklareli

Bayram tatillerinin bilinen destinasyonları Ege ve Akdeniz sahilleri oluyor. Karadeniz’e kıyısı olan İğneada sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için farklı bir seçenek. Avrupa’nın yüzölçümü olarak en geniş longoz ormanlarına da ev sahipliği yapan İğneada’da incecik kumlu plajlarda serinlerken, yeşilin tonları karşısında büyüleneceksiniz. Bölgede yer alan konaklama tesislerinde kalabileceğiniz gibi çadır kurabileceğiniz alanlar da bulunuyor.