Tecrübe, deneyim ve birikim paylaşılırsa değerlidir. Bu konuda tüm kurumların hassas olduğunu biliyoruz. Buradan hareketle, Albaraka Türk ahde vefanın en güzel örneklerinden birini sunduğu Ustalar Sahada projesiyle, uzun yıllarını Albaraka’ya veren emekli yöneticilerinin tecrübelerinden yararlanıyor ve kurumsal kültürünü yeni çalışanlarına aktarıyor. Aynı zamanda emekli olmuş çalışanlarının da emekliliğe kolay bir geçiş yapmasını sağlıyor.
Albaraka Türk, dünyanın en iyi katılım bankası olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını yürütürken bir taraftan da geleneklerine ve değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor.
Bu anlayış doğrultusunda Albaraka Türk İnsan Kıymetleri Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan “Ustalar Sahada” projesi ile insan için değer üretme odaklı kurum kültürünün en güzel örneklerinden birini sunuyor. “Ustalar Sahada” projesi ile Albaraka Türk’ün emekliye ayrılmış üst düzey yöneticileri, Banka’nın özellikle bir üst göreve atanan çalışanlarına yönetsel ve iş ilişkileri konularında ihtiyaç duydukları konularda tecrübelerini aktarıyor.
“Albaraka kültürüne sahip ustalarımızdan hala öğreneceğimiz çok şey var”
“Ustalar Sahada” projesi ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Çelik, öncelikle çalışanların Albaraka’nın en kıymetli varlığı olduğunu dile getirerek, 30 yılı aşkın bir süredir faaliyette bulunan Albaraka Türk’ün değerlerine sahip çıkmaya ve emekli olmuş çalışanlarının bilgi ve tecrübelerinden yararlanmaya devam ettiğini ve Ustalar Sahada projesinin kendilerine oldukça heyecan verdiğini dile getirdi. Süleyman Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Albaraka’nın sahip olduğu kültürü, değerleri benimsemiş ve bankamızda değişik kademelerde görev aldıktan sonra pozisyonlarını kendilerinden bir sonrakilere emekliliğe ayrılarak bırakmış ustalarımızı unutmuyor ve yaşamları boyunca bankamıza bilgi ve tecrübeleriyle sahip çıkmalarını arzuluyoruz. Albaraka kültürüne sahip ustalarımızdan hala öğreneceğimiz çok şey var ve hala onların bilgi ve tecrübelerine ihtiyacımız var. Bu doğrultuda Ustalar Sahada projesiyle, yıllarını Albaraka’ya verdikten sonra emekliye ayrılan üst pozisyondaki yetkililerimizin tecrübelerinden yararlanmak ve bankamız kurumsal kültürünün yeni çalışanlara aktarılmasına katkıda bulunmak ve emekli olmuş çalışanlarımızın bu sürece daha hızlı bir şekilde adapte olmaları amacıyla bu büyük ustalarımızla “danışman” statüsünde birlikte olmaya devam ediyor, bizlere kattıkları değer ve destekleri için bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.”
Fintech Girişim Sermayesi Fonu, ilk yatırımını iki start-up’a yaptı
Albaraka Türk, 2014 yılında başlattığı inovasyon yolculuğunu, girişimcilikle harmanlanan kurum kültürü ve fintech yatırımları ile sürdürüyor. Bu vizyon çerçevesinde Albaraka Türk’ün yüzde 100 iştiraki Albaraka Portföy Yönetimi tarafından kurulan Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, ilk iki yatırımını gerçekleştirdi.
2018 yılının Ekim ayında kurulan Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (FGSYF), ilk iki yatırımını Albaraka Türk ekosistemi içinde yer alan Albaraka Garaj girişimlerinden Kartoon 3D ve Inooster şirketlerine yaptı.
“Bankaların geleceğinde Fintech’ler önemli bir rol üstlenecek”
Albaraka Türk’ün girişimci dostu bir kurum olduğunu dile getiren Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku, “Girişimcilere maddi ve manevi desteğimizi artırarak sürdürüyoruz. Bankaların geleceğinin fintech şirketleri ile iyi ilişkiler kurmaktan geçtiğine inanıyoruz. Bu konuda Albaraka Garaj Hızlandırma Merkezi ile başlayan yatırımlarımızın bir parçası olarak yaklaşık altı ay önce Albaraka Portföy Yönetimi şirketimiz aracılığıyla Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu kurduk. Fonumuzun ilk iki yatırımını da Albaraka Garaj’ın geçtiğimiz dönemdeki girişimlerinden Kartoon 3D ve Inooster şirketlerine yapmış olması memnuniyet verici” dedi.
“Türkiye’nin ilk fintech girişim sermayesi yatırım fonuyla sektörümüze öncülük ediyoruz”
Yatırımcılığın yön değiştirdiğine dikkat çeken Albaraka Portföy Yönetimi Genel Müdürü Muhammed Emin Özer ise, Türkiye’de ilk kez bir bankanın fintech girişim sermayesi adıyla bir yatırım fonu kurduklarını belirterek, bu konuda öncü olmaktan son derece mutlu olduklarını, önümüzdeki dönemlerde de Albaraka ailesinin girişimcilere desteğini sürdüreceğini söyledi. Yatırım yaptıkları şirketlerin daha da iyi işler yapacağını belirten Emin Özer, Kartoon 3D ile AR/VR ve Inooster ile Oyunlaştırma teknolojisi alanlarına girdikleri için heyecanlı olduğunu ekledi. Albaraka ailesinin Albaraka Garaj ile başlayan girişimci destekçisi serüveninin daha da büyük bir ivme kazanacağının altını çizdi. Girişimcilerin kuluçka merkezleri ile başlayan hikayelerinin ilgili şirketlerde hem yarım kaldığı için fon kurma ihtiyacı hisseden Emin Özer, 2019 yılı içerisinde yeni yatırımlarını da duyuracaklarını açıkladı.