Gelinim Mutfakta: Perde Pilavı Tarifi
Perde Pilavı Malzemeleri:
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
- 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1 adet haşlanmış tavuk
- 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Kalıpları yağlamak için:
- 100 gram tereyağı
- 100 gram çiğ badem (kabukları soyulmuş)
- Hamuru için:
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
Perde Pilavı Yapımı:
-
Hamur için, tereyağı, yoğurt, yumurta, tuz ve unu derin bir kapta yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.
-
Pilav tenceresini bol tereyağı ile yağlayın ve kabukları soyulmuş çiğ bademleri tencerenin tabanı ve kenarlarına yapıştırın. Tencereyi buzdolabında bekletin.
-
Geniş tabanlı bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. Dolmalık fıstıkları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
-
Pirinçleri ilave edip kısık ateşte şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun. Baharatları ekleyip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
-
Pişen pilava haşlanmış tavukları ekleyip karıştırın.
-
Ayırdığınız hamurun 4'te 1'ini kenara ayırıp kalan hamuru açın. Kenarları dışarı sarkacak şekilde tencereye yerleştirin. Pilavı hamurun üzerine ekleyin ve ayırdığınız hamurla üzerini kapatın.
-
190 derece fırında 30 dakika pişirin. Tencereyi ters çevirip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!