Acımtırak tadı ile kendine özgü olan andız pekmezi, yüksek besin değeri ile biliniyor. Doğal ve faydalı olan ürünün insan sağlığı üzerinde pek çok faydası bulunan ve Kahramanmaraş Andırın ilçesi kırsalında üretilen Andız Pekmezi, andız özünden elde edilerek elde ediliyor. İğne yapraklı, servigiller familyasına ait 10-15 metre uzunluğunda olan, kışın yapraklarını dökmeyen, meyveleri ise ekim ayında olgunlaşan bir ağaç olarak dikkat çekiyor.

Andız özü de cilt hastalıklarının tedavisinde, ağız içi yaraların giderilmesinde ve saç dökülmelerini önlemede oldukça yararlı bir ürün olarak biliniyor.

Andız Pekmezi Faydaları Nelerdir?

- Andız pekmezi vücudu toksinlerden arındırır.

- Astım ve bronşite iyi gelir.

- Üst solunum yolu hastalıklarının belirtilerini azaltır.

- Saç dökülmesini önlemeye destek olur.

- Kan dolaşımına katkı sağlar.

- Ödem ve şişliği azaltır

- Kuru öksürüğü hafifletebilir.

- Eklem ağrılarını azaltır.

- Balgam atılması kolay hale gelir.

- Böbrek taşı oluşumunu önler.

- Ağız içi yaraların tedavisinde de etkilidir.

- İdrar yolu enfeksiyonlarının daha çabuk iyileşmesini sağlar.

Editör: METEHAN NAZLI