Kandil Simidi Nasıl Yapılır? Evde Kandil Simidi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket eritilmiş margarin
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 tatlı kaşığı mahlep
- Tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 3 adet yumurta akı
- Susam
Yapılışı:
-
Öncelikle sütü, sıvı yağı, eritilmiş margarini, yumurta sarısını, toz şekeri, kabartma tozunu, mahlebi ve bir tutam tuzu bir kapta karıştırın.
-
Karışıma azar azar un ekleyerek yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin.
-
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, 10 cm uzunluğunda çubuklar hazırlayın. Çubuğun iki ucunu birleştirerek simit şekli verin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
-
Hazırladığınız simit şeklindeki hamur parçalarını önce çırpılmış yumurta akına, ardından susama bulayın.
-
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen simitleri ılık olarak servis yapabilirsiniz.
Kandil simidi, kandil gecelerinin vazgeçilmez tatlarından biri olarak evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalıktır.