Kandil Simidi Nasıl Yapılır? Evde Kandil Simidi Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket eritilmiş margarin
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 tatlı kaşığı mahlep
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • 3 adet yumurta akı
  • Susam

AĞIZDA DAĞILAN ?GERÇEK KANDİL SİMİTİ?PASTANEDEN ALDIĞINI EVDE KENDİN  YAP‼️Tam Ölçülü KANDİL SİMİTİ - YouTubeYapılışı:

  1. Öncelikle sütü, sıvı yağı, eritilmiş margarini, yumurta sarısını, toz şekeri, kabartma tozunu, mahlebi ve bir tutam tuzu bir kapta karıştırın.

  2. Karışıma azar azar un ekleyerek yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin.

  3. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, 10 cm uzunluğunda çubuklar hazırlayın. Çubuğun iki ucunu birleştirerek simit şekli verin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın.

  4. Hazırladığınız simit şeklindeki hamur parçalarını önce çırpılmış yumurta akına, ardından susama bulayın.

  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen simitleri ılık olarak servis yapabilirsiniz.

Kandil simidi, kandil gecelerinin vazgeçilmez tatlarından biri olarak evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalıktır.

Editör: SEVİLAY YUMUŞAK