Benim güzel memleketim Kahramanmaraş bugünlerde yine ülkeçapında bir isme sahip olan Kitap fuarının heyecanını yaşıyor.

Çünkü bizim fuarımız bir çok İl’de olduğu gibi geçicikurulan çadırlarda değil,  bu işler içinyapılmış bir mekanda yapılıyor.

Fuar yapılan mekan aslında burada ikinci planda kalmalı.

Çünkü, bizim fuarımız henüz 4.sü yapılmasına rağmen,yazar çizer kadrosunda ve yayınevleri bazında hatırı sayılır bir konuma sahipoldu. Çünkü artık, yayıncılar ve yazarlar kadrosu artık Kahramanmaraş kitapfuarının ne zaman yapılacağını takip eder duruma geldi.

Fuarların cazibesi yayınevleri açısından satacağı kitapla ilgilidir. Bu cazibe yazarlariçinde, okur’un yazar’a gösterdiği ilgi değerlendirilir.

Bu iki durumda da Bizim fuarımız albenisi yüksek birkonumda.

Geçen yıl bir otoritenin fuarla ilgili değerlendirmesi;“Kalabalık çok olabilir, satış olmayabilir ama, kitabın olduğu yere gelen birinsan en azından bir kitapla tanışır, bu sene almazsa aklında bir nokta kalır,seneye alır” demişti.

Bu değerlendirmeyi ben en azından çevremde tanıdığım,öyle kitapla dergiyle, okumayla çizmeyle alakası olmayan bir kişinin, bu sene fuaragidelim,  bir iki bakalım belki alacakbir kitaba rastlarız  demesiyledeğerlendiriyorum.

Şair ve yazar yatağı olan Kahraman memleketime de buyakışır zaten.

Her organize de olduğu gibi burada da, mutlaka eksikgedik vardır.

Bardağın dolu tarafına bakmak felsefesiyle, sağdan soldançalma bilgilerle kitap yazdığını zanneden, adını başına yazar etiketiyapıştıranların varlığını da arada idare etmemiz lazım.

Benim bu sene ki yazar favorim, gerçek bir hayat hikayesianlatan, İstanbul Beyoğlu’nda Kahramanmaraş’ımızın adını yaşatan  ve eşi ile birlikte aile dayanışmasına dabüyük örnek olan SABIRTAŞI-Mustafa Topçuoğlu’dur.