18 OCAK 2018Perşembe akşamı KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAMÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Prof. Dr. Durmuş DEVECİ, Üniversite yerleşkesinde birbasın toplantısı düzenledi. Bu toplantıya davet üzerine ben de katıldım.
Basın toplantısınınbaşında, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. İsrafil ORHAN hastanenin yenilikleri ile ilgili geniş birbilgi verdi. Kalite değerlendirmesi yaptı. Kahramanmaraş ve çevresinde bir çokyeniliklerin olduğuna işaret etti. Dünya standartlarında bir hastane olduğunuvurguladı. Özellikle yoğun bakım yatak sayısının artığını belirtmesi, dikkatçekti. Ben de bu konuda mağdur olmuş biri olarak memnun oldum doğrusu. Dahaönce ilimizde yoğun bakım ünitesi çok azdı. Kardeşim Asım Alperen'i TarsusDevlet hastanesinin yoğun bakım servisine göndermişlerdi. Başhekim beyin ifadeettiği gibi, hastalar çevre vilayetlerin yoğun bakım servislerinegönderiliyordu. Ayrıca sayın İsrafil ORHAN 25 ameliyathane kurduklarınıbelirtti.
Bu noktadabenim özellikle önem verdiğim bir husus belirtmeliyim. Elbette teknolojiönemli. Hastane imkanları göz ardı edilemez. Hastalara ilginin de çok önemliolduğunu vurgulamalıyım. Bazı hastane çalışanlarının hastalara yaklaşımlarısert ve ilgisiz olduğu duyumlarımın arasındadır. Sayın başhekim beyden hastabakıcı ve hemşirelerinin hastalara güler yüzlü bir yaklaşım gösterilmesihususunda uyarılmasını tavsiye ederim .Her şey insan içindir. İnsanımız dahaçok güzelliklere layıktır. Gelen hastalarımıza daha insancıl yaklaşılmasıönemlidir.
Yemekli olanbasın toplantısına çok sayıda basın mensubu katıldı. Adete bir basın ordusu.Kahramanmaraş'ın nabzını tutan tüm gazeteci ve muhabirler buradaydı. ÖzelliklerBUGÜN Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet YÜZBAŞIOĞLU ve MANŞET Gazetesi imtiyaz sahibisayın Aslan DEVEBOYNU,KAHRAMANMARAŞ GAZETESİ den Niyazi KARA , Gazeteci NeşeYILDIZHAN,Gazeteci Mehmet FİSKECİ,Gazeteci Adem GEMCİ,Gazeteci HalilHINAZ,Gazeteci Mustafa ALYAZ, Anadolu Basın Birliği Kahramanmaraş TemsilcisiGökhan ŞAHİN gördüğüm isimler.
Bunları niyeyazıyorum. Sayın Rektör DEVECİ basın toplantısını çok önem vermiş. Bütün basıncamiasını davet etmiş. Keza tüm fakülte dekanları ve teknik çalışanları dabasın toplantısında hazır bulundular. Benim bulunduğum masada İlahiyatFakültesi Dekanı Prof. Dr.Mehmet Akif ÖZDOĞAN ,Güzel Sanatlar Fakültesi DekanıProf.Dr. Mehmet ÖZKARCI ve Fen Edebiyat fakültesi Dekanı Prof. Dr. MusaGÖĞEBAKAN vardı.Bu değerli öğretim üyeleri ile kısa sohbetimizde fakültelerininişleyişleri ila bilgiler aldım. Diğer dekanlarda basın mensuplar arasında basınile iç içe olmuş bölümleri ile ilgili sorulara cevap veriyorlardı.
Rektör hoca SayınDEVECİ basın açıklamasına 10 Ocak gazeteciler gününü kutlayarak başladı.Konuşmasında serzeniş vardı. " Ben bu kadar Kahramanmaraş ile ilgili kendimifeda ettim. Gece gündüz çalışıyorum. Ama siz bunları görmüyorsunuz." mealindesözler sarf etti. Benimde yazı yazdığım BUGÜN gazetesi sahibi sayın MehmetYÜZBAŞIOĞLU'na sitemi vardı." Benimle ilgili duyduklarını arayarakgörüşmenizi isterdim " diyordu. Yapılan ihalelerin usullere uygunluğunuanlattı. Bu güne kadar yapılamayan ihalelerin yapıldığını vicdanının rahatolduğunu anlattı. Zaten denetlendiklerini basının yanlış dedi kodular ileçalışma şevkini etkilediklerine işaret etti. 2 Ocak 2018 tarihi itibarı ileOtomasyon programı kullanılmaya başlandığını ama ilk günde içimizden birileribunu basına yanlış aktarıp provoke ettiğini vurguladı. 15 Temmuz 2016 terör kalkışmasınaTürkiye de ilk tepkiyi üniversite olarak kendilerinin koyduğunu bu husustabildiri yayınladıklarını belirtti.
Millet vekilleriile diyalog içinde olduklarını KSÜ 'ye kendi zamanında yeni bölümleraçtıklarını söyledi. Hukuk Fakültesi açılması için milletvekillerinin devredeolduğunu belirtti.
Türkiye deüniversite olarak "Kahramanmaraş Şehir Ansiklopedisi" çıkarttıklarını,Rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim SOLAK beyin bu hususta gayretlerini ifadeetti.. Ayrıca Dekan atamalarında ehliyete liyakate önemverdiklerini Mesela Güzel Sanatlar Fakültesine Prof. Dr.Mehmet ÖZKARCI'nınatamasını , diğer bölüm ve fakültelere işin ehli uzmanları getirdiklerini ifadeetti.
Birçoksempozyum ve konferans düzenlediklerinide anlatan Sayın DEVECİ "DOĞU TÜRKİSTAN DAVASI" sempozyumudüzenlediklerini vurguladı. Türkiye sırlamasında KSÜ nün önemli bir yeri olduğunuda belirtti
Öğrencisayısının 43 000 olduğunu anlatan sayın Rektör 42 yabancı ülkeden öğrencinin KSÜ de okuduğunubelirtti.
Öğrenciyurtlarının açılabilmesi için KSÜ yerleşkesinden 86 dönüm arazi tahsisedildiğini belirterek bunun yapılması hususunda siyasilerin devrede olduğunuişaret etti.
Sayın rektörkonuşmalarını bazen espri yaparak da sürdürdü.
BUGÜN Gazetesi sahibiMehmet YÜZBAŞIOĞLU'na espri ile "bizim hakkımızda yazılan yazılarıdoğruluğunu anlamadan yazıyorsunuz" deyince sayın YÜZBAŞIOĞLU"Yazdığımız haberler için bize dönmüyorsunuz" diyerek mukabele etti. Daha sonra sitem vekahır elbette memleket için idi. Sayın YÜZBAŞIOĞLU olgun ve mütebessim tavrıile yaklaşım gösterdi.Gazeteci arkadaşların sorularına cevap verdi. Çok renklibir toplantı oldu.
Elbette Rektörbeye katıldığım yerler var. En azından "Marifet iltifata tabii" sözügereği yapılanlar memleketimiz menfaatine olduğu için taktir edilmeli.
Yalnız RektörHocamızın da üniversite hakkındayazılanları, sayın YÜZBAŞIOĞLU'nun dediği gibi önemseyip muhatapları ileistişare etmesi doğru olur diye düşünüyorum.
Bu ülkehepimizin . Ülkemizin kalkınması için çalışmak, ülkemiz için ölmek kadarşereflidir. Birlik ruhu içinde çalışalım. Ben inanıyorum ki Üniversitelerinülke kalkınmasında fonksiyonu büyüktür.Hatta birinci sıradadır. Gelişmiş ülkelerde yıllık yapılan patent sayısınabakalım. Bir de bizim bulduğumuz patent sayısına bakalım. Önemli olan budur.Dünyaya ne katıyorsunuz. Yetiştirdiğiniz öğrencilerin kalitesi hangidüzeydedir.? Artık çıta yüksektir. Bir dil bilmek yetmez. En az iki dilbilinmeli. Artık bir üniversite bitirmek yetmiyor iki üniversite okunmalı.Öğrenciler bu meyanda motive edilebiliyor mu ?
Bu ülkekazancının çoğunu eğitime veriyor. İyi eğitim istiyor. İyi insan yetiştirmekiçin büyük bütçeler ayrılıyor. Vatanı, bayrağı devleti ve milletini seven vekalkınması için çalışan genç dimağlara ihtiyacımız olduğu 15 Temmuz 2016 hain kalkışmasından sonra daha iyianlaşılmıştır. Kısır düğüş ve kavgaların kimseye faydası yok. Küçük makamlariçin boynumuzu kimseye bükmeyelim. Makamiçin değil geleceğimiz için çalışmalıyız.
"Mahkemekadıya mülk değil." Tüm makamlar geçicidir. Ama gönül makamı hiç bitmez. Mesele olan bir gönle girmek. Bir gönüldemakam tutmak gerek.
Basının hakkıve vazifesi göz ardı edilmemeli.Ancak basın içinde çürük ifadeler çok önemsenmemelidir. İyi niyet yaklaşımıgösterenlerin yanlışları hoş karşılanmalıdır.
Üniversitemiz halka yöneliketkinliklerini artırmalıdır. Bilhassa sağlık alanında görev yapan personelhalka güzel davranışlar sergilemelidir. Bilim adamlarımız halkın içinde zaman zaman görünüp aydınlanma yönündeilişkiler geliştirmelidir. Sivil toplum kuruluşları ile dirsek teması içindeolup bilgilerini paylaşmalıdırlar. Kaliteli insan yetiştirmek için biraz dahafedakarlık gösterilmelidir.
Bu ülkeninkalkınması ve büyümesi için bir tuğla koyan bu milletin gönlünde yer tutar.
Sayın RektörProf. Dr . Durmuş DEVECİ'NİN hassasiyeti göz ardı edilmemeli. Bizim ülkemizde insan zor yetişiyor.Yetişenlerinde gönlünü kırmayalım. Sitemlerini dost gözü ile görmeli. İnsansevdiğine sitem eder İnsan tanıdığınakahreder. İnsan samimi olduğuna küser .
Konuşmadığınız,tanımadığınız,sevmediğiniz birisine küser misiniz.?