Yazmak çok önemli ancak okumak daha da önemli. Çünküyazdığınız okuyan olmazsa, fikirleriniz karşılık bulmaz…

Şahsen kendim okuyucuların tepkilerini ve istekleriniönemsiyorum. Gönderilmiş her mesaj ya da gündeme getirmem istenen her konuyuönemsiyor ve köşeme taşıyorum.

Bir okuyucumun yazmamı istediği bir mesajda: “ Sizdenricam Yatılı Bölgedeki Lord marketin önünden başlayıp Yetiştirme Yurduna kadarolan kısımdaki kaldırımlar çok bozuk yürüyüşlerde vatandaş zorlanıyor . Budurumu kısa sürede çözüme ulaştırmanızı istiyorum. Konuyu 12 Şubat belediyesinebildirdim, onlar Büyük Şehir Belediyesinin sorumluluğu alanına girdiğinibelirtiler. Konuyu yetkililere duyarmak adına, ilginizi bekliyorum.”

İkinci mektup yine belediyemizi ilgilendiriyor; “Belediyelerimizin yeşil alanlar oluşturmasını takdir ediyorum. Ancak parklarıntemizliği ve güvenliği çok önemli. Vatandaşlarda çevresel duyarlılıkgöstermeli. Aliye İzzet Begoviç parkının değişik bölgelerine bilgilendiriciçevre temizliği ile ilgili yazılar yazılmasın doğru olacağını düşünüyorum.İlginize” diyor.

Bu ve benzer bir çok mesaj gelmiş, ikisini aktarayımistedim…

 

DONDURMA VE TANITIM

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenmeyebaşlanan 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivalikapsamında yurt gezisine çıkan Dondurma Tanıtım Tırı’nın yedinci durağı Ankaraoldu.

Bu çalışmanın çok yerinde olduğuna inanıyorum ve bukonuda ki haberleri yakından takip ediyorum, işte Maraş böyle tanıtılır, iyidüşünülmüş.  Ancak ulusal basında çok yer almadı veya ben gözlemleyemedim.

Bu arada bazı hemşehrilerimiz MADO’nun bu işin içindeolmasını istedikleri için biraz kahır ettiklerini de şahit oldum. 

Neyse, önceki günü Ankara Kızılay Meydanını dolduranAnkaralılar  hakiki Dövme Maraş Dondurmasını yiyerek halay çekmişler.

Dondurma Tırı’nın diğer il gezileri 21 Eylül Gaziantepolacak, sonra ilimizde devam edecek..

Gördüğüm kadarı ile şehir halkı festivali sabırsızlıklıbekliyor. Yerinde buluyor ve dediğim gibi takdir ediyorlar.  Kolay birçalışma değil, zorluklarını tahmin edebiliyorum.

Şunu söylemek istiyorum, bizler doğruya doğru, yanlışayanlış diyebilmeliyiz ve eleştiri yaparken de yazıp çizerken kırmadan dökmedenyapmayı öğrenmeliyiz….

Gazeteci sadece eleştirel bakan değil aynı zamanda takdiretmeyi de bilmeli. Bu durum ise ‘yalakalık’ olarak değerlendirilmemeli diyedüşünüyorum…

 

MESLEKİ EĞİTİM ÖNEMLİ

Bu arada geçen hafta  sonu sevgili kardeşim İbrahimGülsu’un kızının düğün merasimine katıldık. Törende Sütçü İmam ÜniversitesiRektoru, Milli Eğitim Müdürümüz ve sivil toplum örgütü temsilcileri de vardı.

Eğitimcinin düğününde doğal olarak daha çok eğitimcilermisafir oluyor ve eğitim konuşuluyor. Ana konu TEOK sınavlarının kaldırışı idi,eğitim sisteminde neler yapılabilir ve meslek liselerinin önemi gibi konular daele alındı. İş adamı Emrullah Görgel, ara elaman ihtiyaçları olduğunubelirterek, çelik eşya sanayinin sorunlarını dile getirdi. Milli Eğitim ile elele meslek lisesi açılsın istedi. Milli Eğitim Müdürümüz iş adamları ile bukonuda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Rektörümüz,   üniversiteden mezun oldukdansonra istihdamın önemi üzerinde durdu ve diplomaların bu manada karşılığınınolması gerektiğini söyledi.

Haklı elbette bir çok gencimiz üniversitere iş bulmakamacıyla gidiyor ancak unutulmamalı ki, ilim yapmak farzdır, yani okumakibadettir ve bilenlerle bilmeyenler bir olmuyor. Bu manada da üniversiteleresadece iş kapısı olarak bakmamak gerekiyor….

Hadi kalın sağlıcakla.