KARDEŞLİK HUKUKU… Kardeşlikhukukunda birbirine sokak jargonundan küfür etmek, aşağılamak, birbirini küçükgörmek, küçümsemek, görmezden gelmek yoktur… İyi günde herkes iyidir… Önemliolan zor anında yani kötü günde birbirinin yanında olabilmektir… ‘’Bence kardeşlik hukuku budur.’’
BEKLENTİ… Ucuzinsanlar üzerine kurduğun hayaller sana pahalıya patlayabilir… Beklentinolmazsa hayal kırıklığın da olmaz… ‘’Hiçbir beklentim yok…’’ diyebilmektir…
GÜÇ… Güç sahibiinsanların veya ülkelerin toplumları çaresizliğe mahkûm etmesi gizli bir vahşettir…Çünkü kontrolsüz güç güç değildir…
BURJUVAZİ… Burjuvazinedir? Üretim araçlarını ellerindebulunduranla çıkarları bunlarla birleşenlerin oluşturdukları toplumsal sınıftır…Yani kentsoyluluk.
ELIZABETH queen… Filmindenbir replik… Gerçekten dost‘ sa… ‘’ Bana hatırlatsın tehlikeye ne kadaryaklaştığı mı?’’ Mükemmel ötesi harika bir cümle değil mi?
PARA... Paralazımsa Yahudi’ye gidersin, gerçeği öğrendiğinde yas tutmaya başlarsın…’’derler.
KORTİZON… Kortizontedavisi aslında hastalıklı bölgeye nokta atışıdır.
AL CAPONE… Gitdediğinde gidip, gel dediğinde gelmemi mi bekliyorsun? Ben hayatın önündeeğilmedim ki senin karşında eğileyim… Mükemmel bir cümle…
İSKAMBİL KAĞITLARI… İskambildekupa, Kraliyeti, zengini temsil eder…. Maça tüccarları temsil eder…. Karoaskerleri… Sinek ise, fakir halkı, alt tabakayı temsil eder.
GEÇMİŞİ UNUTMA::: 1923sonrası… Cumhuriyet kurulmuş… Devrimler yapılmış. Ziraat Bankası kurulmuş veSümerbank kurulmuş… Çizgili kumaşlar dokunmaya başlamış. Çizgili pijamalar tümTürk erkeklerinin sırtında… Bana Nazi Ölüm kamplarında Yahudi’lerin giydiğiçizgili pijamaları anımsatıyor. Acaba diyorum… Sümerbank bilinçli olarak mıkuruldu? Çizgili kumaşlar bilinçli olarak mı üretildi? Bilinç altına supliminalmesaj vermek, zavallılığı ve çaresizliği empoze etmek için olabilir mi? Almanyave müttefiklerin yüz yılı planladıkları bir projemiydi? Çünkü yirmi yıl sonrasında ikinci dünyasavaşı oldu ve o çizgili pijamaları Nazi Kamplarında (Auschwitz) Yahudi’leresoy kırım yapılırken giydirildi… İlginç değil mi? Nedense beni düşündürdü budurum…
Beyin Bağımlılığı…Tez konusu olabilir mi?
TEZ KONUSU nedemek? Önce sözlük anlamına bakalım mı?
Tez konusu:tartışmaya iddiaya dayanarak bir öneri, fikir ileri sürmektir. ‘’ Tez’in amacı ‘’ öğrencinin araştırmayapma yeteneğini kazanması ve yaptığı araştırma ile bilime katkı sağlamasıdır.
Örneğin: Tez Konusu: ‘’Beyin Bağımlılığı…’’ olsun…
Sürekli başkalarının aklıyla fikriyle hareket edenleraslında birer beyin bağımlısı olmuştur… Ve… Bu durumun farkına bilevaramamışlardır. Oysa vaktinde kendi aklını kendi fikrini bağımsızca kullanmayıdüşünebilmiş- öğrenebilmiş veya başarabilmiş olsaydı; sorununu kendi bulduğuçözümle çözmüş olsaydı; beyin tembelliği oluşmayacak beyin bağımlısıolmayacaktı. O çizgiyi geçtikten sonra artık yapacak bir şey yok… Kalmamıştır. Beyin tembelliği beyin bağımlılığını getirmişve çoktan oluşmuş demektir. O artık bir bağımlıdır…. Tez konusu olabilir mi? Olabilir… Araştırma yapılabilir mi?… Yapılabilinir…Kesin bir sonuç almak için…
ÖNGÖRÜ… Öngörüsüolmayan toplumlar sorunlarla cebelleşip durur…
TEKRAR… Her şeyzamana yenik düşer. İlim- bilim düşünce alanında zamana yenik düşmeyelim. Düşünceve fikir dünyamızı yenileyemezsek aynı şeyleri tekrar edip dururuz… Ve hayatınbir gerçeği… Sadece aptallar aynı sorunlar için tekrar tekrar üzülüp ve hiçbirşey yapmadan bir çözüm aramadan öylece dururlar… ‘’ Yola devam edebilmek içinrasyonel olanı yapmak ve bir an evvel sorunları çözmek en akılcı olanıdır… ‘’diye bir düşünce tarzı… Ne Dersiniz! Gününüz sağlık ve başarılarla geçsin. Hoşçakalınız.