Türk tekstilinin başkenti olarak tanımlanan Kahramanmaraş bu yıl 9.’su düzenlenen Uluslararası Tekstil Makineleri Kafum Fuar Merkezinde kapılarını araladı.

32’si yabancı 91 firma katılım sağladığı KMTSO, Büyükşehir, İTHİB desteğinde düzenlenen Uluslar fuara oldukça kalabalık ortamda açılışı gerçekleştirildi.

Tekstil ve konfeksiyon üretiminin önemli merkezleri Adana, Osmaniye, Gaziantep, Niğde, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman’ın buluştuğu nokta olan Kahramanmaraş, bu nitelikte bir fuar için önemli bir merkez konumunda.

Programın açılış konuşmasını yapan KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, Türkiye’de tekstilin başkenti olarak bilinen Kahramanmaraş bu ünvanını her geçen gün artırarak devam ettiğini belirterek, “Türkiye ihracat artışından daha fazla ihracat artışı sağlayan, pandemiden etkilenmemek için elinden gelen gayreti gösterip, şu anda da çalışmalarına devam eden bir kent olmak yolunda hızlı adımlarla yürüyor” dedi.

Kahramanmaraş’ın dün sadece tekstil kentiyken bugün tekstil makineleri de üreten bir kent konumuna gelmiş ve her geçen gün fuarların da büyüdüğünü ifade eden Balcıoğlu, “Bu fuarın en önemli özelliklerinden birisi, her geçen gün değişen teknoloji de makinelerde kendisine yeni bir şeyler ilave ederek daha iyiye doğru bütün insanlık koşuyor” İfadelerine yer verdi.

Aslında bu Fuar ve Fuar alanındaki Teknolojik ürünlerdeki gelişme Türk Tekstilinin Teknolojiye ayak uydurmasının da öncüsü…

 İhracatın yüzde 80’in üzerinde tekstil ve beraberindeki ürünler olduğunu da unutmamak gerekir.

Türkiye’nin en önemli tekstil, hazır giyim, kumaş ve iplik firmalarının yetkilileri, satın almacılar, dernek temsilcileri, eğitimciler ve öğrenciler; makine ve aksesuar üreticileri ile üç gün boyunca Kahramanmaraş’ta bir araya gelmesi de ayrı bir artı şehrimiz için.