Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi 6 Şubat’ta meydana gelen büyük depremde en büyük yarayı alan ilçemiz oldu. İlçenin büyük kısmı yok oldu. Doğukent’te yapılan binalarda bu depremden nasibini  aldı. Binlerce aile evsiz kaldı. Yaşamlarını konteynerde sürdürüyorlar. Doğukent’te konut inşaatına başlandı. Ama alan büyük olunca bu inşaatların bir an önce tamamlanmasını en çok bekleyen garip guruba kesim oldu.

Eski belediye başkanı Necati Okay büyük iddialar içerisindeydi. Seçimi kesin kazanacak gözüyle bakılıyordu. Ancak Başkan Okay’ın depremzedelere yeteri kadar tatmin edici olamayınca sürpriz bir şekilde Mehmet Akpınar seçimi kazanmıştı! Başkan Akpınar Seçim süresince pek çalışma imkânı bulamadı. Ama tepki oyları Mehmet Akpınar’a gitti. Akpınar “Ben seçimlerde vatandaşa hiç bir vaatte bulunmadım “demesi de bundan kaynaklanıyor.

31 Mart seçimlerinden epeyce zaman geçti. Başkan Akpınar’da boş durmuyor. İmkânlarının çok kısıtlı olmasına rağmen elinden geldiği kadar çaba sarf ediyor.

Eski itfaiye meydanı olarak bilinen mezbelelik bir yerdi, itfaiye parkı işsiz güçsüz insanların gezip dolaştığı bir yerdi. Mehmet Akpınar orada bulunan parkı ıslah ederek güzel bir park haline getirdi. Bu park gençlerin, ailelerin ve çocukların rahat edebileceği bir yer haline geldi.

İtfaiye parkın geçtiğimiz hafta açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Başkan Akpınar: Yenilenen parkın sadece bir dinlenme alanı değil, aynı zamanda ilçenin sosyal hayatını canlandıracak modern bir yaşam merkezi olduğunu dile getirdi.

Başkan Akpınar” Parkın gençler, aileler ve çocuklar için çok yönlü bir şekilde tasarlandığını belirtti. Parkın gençlerin keyifle vakit geçirebileceği bir kafe, ailelerin oturup sohbet edebileceği alanlar ve çocukların eğlenceli vakit geçirebileceği oyan alanları oluşturuldu. Ayrıca içerdeki şirket kooperatifinde üretilen ürünler için özel bir satış alanı da parka kazandırıldı. Bu alanın hem yerel üreticilere destek sağlayacağını aynı zamanda ilçenin ekonomisini de güçlendireceğini” vurguladı.

Belediye başkanı Mehmet Akpınar’ın seçilir seçilmez aklından geçirdiği şirket kooperatifi  kurmaktı. Bu mantıkla hareket eden Akpınar ilk olarak itfaiye parkında bunu hayata geçirdi. Çiftçiden alacağı ürünü bu kooperatiflerde satışa sunacak. Aynı zamanda çiftçinin ürünü para ettiğinden çiftçiye kazanç sağlayacaktır.

Aslında Bu kooperatif işi tüm ülkede yapılsa ne kadar iyi olur. Bundan hem üretici hem de tüketici karlı çıkar.

(TORKU) diye bir kooperatif var. Bu kooperatifin çok uzun bir geçmişi yok. Piyasada birçok ürünü raflarda görmek mümkün, her geçen gün gıda çeşitlerinin de arttığını görüyoruz… Dilerim Akpınar’ın kooperatifi de bu şekilde gelişir önce ilçe daha sonra illere dağılır ve örnek olarak gösterilir. Aynı TORKU’da olduğu gibi.

Demokrasilerde siyaset, bir alışveriş ve farklılıklar temasadır. Önce destekleyeceksin sonra geri dönüşü sağlayacaksınız. Dulkadiroğlu’nun da kurmakta olduğu şirket kooperatifi de bunu andırıyor.

Yarın bir gün önce çiftçiye mazot, gübre, ilaç vs. gibi destekte vermek gerekecektir.

Bunları gerçekleştirirse başkan büyük bir işi yapmış olacağı  kanaatindeyim.

Diğer taraftan: İnsanlara ortak davranış kalıpları veren, değer yargılarını etkileyen, hayata, olaylara, sanata ve birbirlerine yaklaşımlarını temelde biçimleyen, onların kültür modelidir. Bu modellerin bazıları geçicidir ve yereldir. Bazıları çağlara direnir ve tüm insanlığı etkileyen izler, ürünler bırakır.

Vatandaşına da sahip çıkmasıyla bu kooperatif işi tutar ve izler bırakır. Tuttuğunda vatandaşın gözünde Akpınar kooperatifi olarak izler bırakacaktır.