Devlet Yönetimi: Birdevletin yönetimi, devleti kontrol eden idari bürokrasi içinde yer alanyasamacılar, idareciler ve hâkimlere karşılık gelir. Yönetim terimi ayrıca bukişilerin örgütlenme biçimi için kullanılan bir terimdir. Devlet politikası,yönetim aracılığıyla uygulanır ve yönetim tarafından belirlenir.
Demokrasi:Siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkınözgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu neolursa olsun tüm yurttaşların eşit sayıldığı yönetim biçimi.
Hukuk: 1-Toplumudüzenleyen ve devlet yaptırımıyla güçlendirilmiş bulunan kuralların, yasalarınbütünü.
2- Bukuralları, yasaları, hakları konu alan bilim.
Şiddet: 1- Birdevinimin, bir gücün, bir davranışın derecesi, yeğinlik, sertlik.
2- Birdevinimden doğan güç. ‘’ Rüzgârınşiddeti ağaçları devirdi. ’’
Evrensel Hukuk:Başlıklar: 1- Hukuk Devleti… 2- Kuvvetler Ayrılığı… 3- Yargı Birliği… 4- TabiiMahkeme ve Hâkim Güvencesi… 5- Eşitlik… 6- Laiklik… 7- Sözleşme Özgürlüğü veGüvenliği… 8- Hak Arama Hürriyeti… 9- Dürüst Davranma ve İyiniyet İlkeleri… 10-Müktesep ( Kazanılmış ) Hak… 11- Bir Suçtan İki Defa Yargılama Yapılamaz/ CezaVerilemez… 12- Suçta ve Cezada Kanunilik… 13- Sorumluluğun Şahsiliği İlkesi…14- Cezanın Bireyselleştirilmesi… 15- Kusur Sorumluluğu… 16- Dürüst Yargılanmave Savunma Hakkı… 17- Masumiyet ( Suçsuzluk ) Karinesi… 18- Yargı Bağımsızlığı…19- Hukuk Güvenliği Hakkı… 20- Hâkim Tarafsızlığı… 21- İddia Edenin İspatKülfeti… 22- Yargı Kararlarının Gerekçeli Olması… 23- Borçların Nisbiliği… 24-Ceza Kanununu Bilmemek Mazeret Sayılmaz…
İnsan Hakları:Uygar düzeyde soy ve cinsiyet ayrımı olmaksızın insanın doğuştan var olduğukabul edilen ve devlet karşısında korunması gereken hakları…
Ekonomi: 1- Birinsan topluluğunun ya da bir ülkenin, yaşayabilmek için üretme ve bunlarıbölüşme biçimlerinin ve bu eylemlerden doğan ilişkilerinin tümü… İktisat…
2- Aşırı gereksiz harcamalardan sakınma, tutum… İktisat…
Belagat: İyikonuşma, sözle inandırma yeteneği… Güzel konuşma sanatı… Retorik…
Konfüçyüs: ‘’ İyiinsan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyenadamdır…’’
Başkanlık Sistemi… Çokbir zaman ve vakit kalmadı… Şayet… ‘’ Guguk değil… Hukuk Devleti olmakistiyorsak… Demokrasi… İnsan Hakları… Hukuk… Evrensel Hukuk…’’ gibi, olmasıgereken temel ilke ve esasları hayata geçirmek gerekiyor. Yukarıda yazmışolduğum ‘’ Evrensel Hukuk… ‘’ başlıklarını, açılımlarını, ne demek olduğunuileride her yazımda madde madde yazacağım… Montaigne:‘’Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez…’’ ‘’ Nerde duracağınıbilmiyorsan varacağın yerin çokta bir önemi yoktur…’’ ‘’ Hukuk bir ülkenin var olma teminatıdır…’’ Hukuk Devleti olmakönceliğimiz olmalıdır… Ne Dersiniz! Gününüz sağlık ve başarılarla geçsin. Hoşçakalınız.
Evrensel Hukuk: Madde1- Hukuk Devleti: Hukuk kurallarına önce kendisi uyan, keyfi yetkikullanımına izin vermeyen, işlem ve eylemlerini hukukilik denetimine tabitutulmasını engellemeyen devlettir.