Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi   tarafından bu  yıl 8 incisi  düzenlenen Uluslararası   Kitap  ve Kültür FUARI  14 Ekim  Cuma günü Fuar merkezi (KAFUM ) da başladı. Bu etkinliklerde  210 yayınevi , 350  yazar  ve şair  kitapseverlerle buluştu . Etkinlikler 23 Ekim Pazar gününe kadar  Fuar merkezinde(KAFUM) da devam etti.  Böylece yüzlerce yayınevi ve  yazar  ile on binlerce  eser  kitapseverlerle buluştu  ve Türk edebiyatının  önemli  isimlerinin  katıldığı etkinlik  süresince  panel, söyleşi  ve imza günleri  düzenlendi.

Kültür ve spor  Turizm Daire Başkanlığı  Şiir ve Edebiyatın  başkenti  Kahramanmaraş’ımızın şair ve yazarlarına , fuar acılınca ne yazık ki 2 şer gün kitap imzalama fırsatı verildiğini bildirdi . Bu süre içinde yazarlar  hem maddi hem büyük emeklerle meydana getirdikleri   eserlerinin  kaç tanesini   okuyucuyla buluşturup imzalayabilirler. Geçen yıl da aynı zaman dilimi verilmişti  ve çoğu yazar 10 tane  bile kitap imzalayamadan Fuardan ayrılmıştı. Onlarca kitabı standa dizip  birkaç kitabı okuyucuya imzaladıktan sonra  Fuardan ayrılmak çok üzücü. Bu arada durumdan haberi olmayan okuyucular  geldiklerinde  yazarı bulmayınca onlarda üzülmüşler.Aynı uygulama bu yıl da yapıldı. Neyse ki  uygun olan stantlar da  süreyi biraz uzatma fırsatı bulundu.

Şairler ve yazarlar şehri Kahramanmaraş  diye anılmaktan gurur duyuyoruz  ama ilk yıllarda yapılan fuarlardaki Maraşlı  şair ve yazarlara gösterilen ilgi ve değeri  son yapılan 2, 3 fuarda göremiyoruz. Yönetim tarafından  “yeni   gelecek arkadaşlara  yer ayarlamak için lütfen  stantlardaki kitaplarınızı toplayın ve ayrılın “ diye uyarılmak ; Sanki katılmak istiyorsanız  size ancak iki gün katılma fırsatı verebiliyoruz” diye bildirilmesi yazarlar açısından hiç hoş olmadı ve fuardan buruk ayrıldılar. Her şeyin pahalı olduğu bir zamanda İki gün içinde  kaç kitap imzalayabilirler. Oysa  ki fuar suresini 1. Hafta ve 2. Hafta olarak ayarlayıp , bir grup yazarı 1. Hafta  .diğer grubu da 2. Hafta davet  etmek ve onlara ayrılan stantların da daha özenle  hazırlanmasına önem vermek, gelecek  kuşakların şair ve yazarlarını da teşvik eder.

Kahramanmaraş’ın  Edebiyat ve şiirin  başkenti olarak  tanınmasının sebebi , içinde yetişen  şair ve yazarlardır. Fuar salonunda onların boy boy resimleri sergileniyor  ve gurur duyuyoruz. O  zaman arkadan gelen Şair ve yazarlarla da  gurur duymamız için onlara da önemin verilmesi  gerektiğine inanıyorum.