Kahramanmaraş, sıcak ve soğuk iklimi yaşayan tüm ülke insanlarının tatillerini memnuniyetle geçirmeyi isteyecekleri özellikte çok ilgi çekici bir şehirdir. Doğal güzelliklerinin profesyonelce kullanılıp hizmete sunulması neticesinde, turizm yönünden ülkemiz ve dünya insanlarına kısa sürede tanıtılması hiçte imkansız değildir.

Yapmamız gereken tek şey, planlı bir şekilde düşünmek, istemek ve üretmektir. Uluslararası anlamda yurt dışından sermaye çekilmesi, faaliyetlere hız kazandırmak bakımından önemlidir.

Doğal güzelliklerin yoğun olduğu bölgelere konaklama imkanlarının dünya standartlarına uygun olarak yapılması, örneğin; yaylalara tatil köyleri, Ahırdağ’ın uygun yerlerine müstakil dağ evleri, sportif çalışmalar yapmak için ihtiyaçlara cevap verecek şekilde, her türlü sportif donanıma sahip otellerin uygun mekanlara inşa edilmesi, dünya mutfaklarının yemeklerinin yenebileceği lokantaların, restoranların hizmete açılması, trafik sorununun bilhassa park edebilme kolaylığının sağlanması için, şehir içindeki düzensiz yapıların yerine otopark yaparak önemli bir ihtiyacın sağlanması. Bunlar ve bunun gibi daha birçok düşüncelerin gerçekleştirilmesi, güzel şehrimizin tanıtılması açısından çok önemlidir.

Sokakta yürürken nadir olarak yabancı bir turist kafilesi görüyor ve seviniyoruz. Bu durum şehrimiz açısından düşündürücü. Zenginliğin bu kadar çok olduğu güzelim şehrin, yeterli turist çekmemesi üzücüdür.

İklimi, doğal güzelliği, tarihi zenginliği, misafirperverliği, sanatı, zanaatı, Germanicia antik kenti Açıkhava müzesi ve daha gezilebilecek birçok zenginliği bulunan güzelim şehrimize, mutlaka ülkemiz ve dünya insanlarının ilgisini çekmeliyiz.

Barajlarımızın akarsularımızın su sporlarına uygun düzenlemelerle hizmete açılması amaçlı tesislerin bir an önce projelendirilmesi, tarihi konakların restore edilerek içlerinin Maraş’a özel el sanatı ürünlerimiz ve üretilen özel eserlerin teşhiri için müzeleştirilerek yerli ve yabancı turizmin hizmetine sunulması veya beş yıldızlı otellerde, özel teşhir bölümlerinde sergilenmesi, turizme katkıda bulunur.

Tarihi hanlarımız, hamamlarımız, kalemiz, köprümüz, mesire yerlerimiz, kaplıcalarımız ilgi çekici hale getirilerek turizme kazandırılır. Yaylalarımızın her biri bir yeryüzü cenneti…

Allah iklimi, tabiatı, suyu, bereketi vermiş ama çabayı, gayreti esirgemiş. Bir türlü yollarımızda yeterli sayıda turist kafilesi göremiyoruz. İçine kapalı açılımsız bir şehir olduk. Artık silkelenmek için neyi bekliyoruz? İhtiyacımız olan tek şey hayal etmek, istemek ve çabalamaktır. Yeter ki hepimiz kendimize verdiğimiz değerin ve önemin bir kısmını şehrimize verelim.

12 Şubat Kurtuluş Gününü, bir hafta ilgi çekici çeşitli etkinliklerle, ülke ve uluslararası bir festival halinde kutlayabiliriz. Türk tarihinde unutulmayacak bir bağımsızlık hareketinin başlama noktası olması nedeniyle, 12 Şubat bayramı doğal güzellikler ve zenginliklerle desteklenerek turist çekebilir ve turizm canlanabilir. Bu tür organizasyonlar şehrin genelinde de bir hareketlilik, çaba, heyecan yaratır.

Çevre illerin turizm hareketliliği bizden yıllar önce başladı. Konaklama ve otopark sorunlarını çözdükleri için turist rahatça düşünmeden gidiyor. Yoğun turist akımının şehir ekonomisine katkısı, günlük yaşamı canlandırması ve gittikleri yerlerde gördüklerini anlatarak yapacakları reklam çok önemlidir. Ayrıca turistlere rehberlik yapabilecek, yabancı dil bilen gençlerimizi, bu alanda açılacak çeşitli kurslarda yetiştirerek, hem onlara maddi imkan sağlanır hem de meslek edinmelerine imkan verilebilir.

En kısa zamanda ayağa kalkar ilk adımları kararlı bir şekilde atarsak, birçok zorluğu aşan kahraman kentimiz insanları, büyük mesafeler alabilir. O zaman haydi ha gayret. Kolay gelsin.