Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahramanmaraş’ta 4.Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı Cumartesi günü açıldı.
Açılışa yol arkadaşım, Eğitimci Yazar İbrahim Gülsu ilekatıldık. Biraz gecikmeli başlasa da ilgi oldukça yoğundu.
Sonra açılış konuşmalarına geçildi, ilk konuşmayı BüyükŞehir Belediye Başkanı Sayın Erkoçyaptı, işin doğrusu ses düzeninin yetersizliğinden dolayı, konuşmacıları tamanlayamadık. Son konuşmacı, Eski Kültür Bakanımız Sayın Mahir Ünal oldu, etkilibir konuşma yaptı. Konuşmasında, okuyan insanların aynı zamanda, öğrendikleriile güzel ameller işlemesi gerektiğini belirterek, bakanlığı dönemindeUNESCO’YA sunduğu “ İyilik şehirleri “ projesi ile ilgili düşüncelerini detaylıanlattı. Bazı yabancı konuklar da değerlendirmeler yaptı. Sonra açılış yapıldı.Tabi açılış da ünlü yazarlar vardı. Bu arada Ülke TV’de Sıradışı programınısunan Turgay Güler, Prof. Mehmet Çelik, Hemşerimiz Yazar Vehbi Vakkasoğlu gibiçok sayıda konuk katıldı.
Fuarı Milli Eğitim Müdürümüz M.Emin Akkurt Bey ilebirlikte gezmenin keyfini yaşadık. Fuar alanında ayaküstü, Rektörümüz, bazı yazarlar,yayın evi temsilcileri, okurlar ile kitap üzerine değerlendirmeler yaptık.
Bana yeni kitaplar ne zaman basılacak? Sorularınıyöneltenlere, 3 kitabımın basıma hazır beklediğini, hikâye denemeleriminolduğunu, bunları çocuklarımın üniversite eğitimlerini tamamlamalarınınardından bastırmaya düşündüğümü söyledim.
Hemen ifade edeyim, bu fuarı düzenleyen, katkıdabulunanlara teşekkür ediyorum, Kahraman kentimize yakıştı.
Bir bilgi daha aktarayım; “ Fuarda yerli ve yabancı 263yayınevi, 262 şair ve yazar, kitapseverler ve sektör temsilcilerini bir arayageldi. Kahramanmaraş 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı 22 Ekim tarihinekadar açık kalacak.
Hafta başında, yani bugünden başlayarak da, çevre il veilçeler ve merkez ilçeden binlerce öğrenci fuara taşınacak.
MEDENİ TOPLUMLAR OKUR
İstiklal Madalyası ve kahramanlık unvanı verilerek ikidefa ödüllendirilmesi ile dünyada bir benzeri bulunmayan Kahramanmaraş, sadecevatanın kurtarılmasındaki öncülüğüyle kalmayarak, aynı zamanda kültürel veentelektüel alandaki gelişmelerde de hem cumhuriyet döneminde hem de öncesindeöncü bir rol oynamıştır.
Şimdi bu öncülüğünü kültürel değerleri omuzlamak veokumanın öncülüğünü yapmak için yola çıktı.
Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahramanmaraşımıza bu fuargerçekten yakıştı. Çünkü 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı dolayısıyla160’ı dışarıdan 102’si de yerli olmak üzere 262 şair ve yazar imza günlerinde okuyucular ile buluşacak.
Yüzbinlerce insan bu fuarda, kitap bayramı yapacak.Çocuklar ve gençlerin yanı sıra halkımızda kitap ile buluşacak.
Böylece en büyük sorunumuz olan cehalet savaşınakazanmak, yoksulluğa ve batıla karşı galip gelmek için, bir milli mücadeleyedaha öncülük yapmış oluyoruz.
Şunu söylemekistiyorum;
Okumakdirilmektir!
Okumak ‘ikra’medeniyetine yelken açmaktır.
Okumak, medeniyetkurmaktır.
İlk emri ‘oku’olan ve ilmin farz olduğu bir dinin mensubu olarak, en büyük sorunu cehalet olan bir dünyayı kabullenemiyorum.
Bu nedenlehaydı okumaya, haydi kitaplara, haydı fuara diyorum.
Kalınsağlıcakla.