Narkoz-1 ve 2 başlıkla yazılarımızı takip edenler, dünyafinansını elinde tutan ve emperyal olun güçlerin kim olduğunu görmüşlerdir,onlara kısaca ‘glabol para babaları’ deniyor. Zaten bizde bu konuyu dünküyazımızın sonunda açacağımızı ifade etmiştik.

Öyleyse başlayalım.

Siz bir soru yönetsem?  İngiltere, ABD, Almanya, Hollanda daha doğrusutüm haçlı zihniyeti ile siyonisler  veyagünümüz ifadesi ile evanjelister Türkiye’ye nasıl bakıyor, dostlar mı,düşmanlar mı? Sorunun cevabını sizler düşünürken, biz devam edelim konumuza.

Rabbimiz ne buyuruyor? “ Küfür tek millet” Evet, hak ilebatılın savaşı her zaman olduğu gibi bugün de devam ediyor. Yarın da devamedecek. Mesele hangi kutupta durduğumuz ve hak için ne yaptığımız meselesi!Yani ya Hak’kı tutup kaldıracağız, ya batıldan yana olacağız, bilinçsizce deolsa. Öyle ya oluklar çift akıyor, birinden nur, birinden kir, öyle diyorüstad!

Şunu da biliyoruz ki;  devletler arasında dostluk yoktur, menfaat birlikteliğivardır.

Şimdi, Osmanlı dönemine şöyle bir uzanacağız. Evet,  Osmanlı’da bu şer  güçler tarafından yıkıldı.  Nasıl yaptılar, açalım.

Para babaları ya da bir gurup banker,  önce Kırım Savaşını çıkarttılar, sonra 1.Dünya Savaşı ve ardından ekonomik çoküşümüz başladı, sonra o süreçte, OsmanlıBankası kurduruldular, çünkü borç paraya ihtiyacımız doğmuştu.

 

OSMANLI BANKASININ KURULUŞU

“ 27 Ocak 1863 tarihine kadar Osmanlı Merkez Bankasıyoktu, Osmanlı Bankası bu tarihte yapılandırıldı, İngiliz ve FransızBankerlerin ortaklığı ile kuruluşunu tamamladı. Devlet bu bankaya 30 yıllıkkağıt para basma yetkisini verdi. 30 yıl kağıt para basma ayrıcalığı alan bubankerler, Otuz yıl sonra kağıt para basma ayrıcalığını aldı. Tabii 29 yıldadevlet, bankanın feshini talep etme hakkına sahipti ki fesih istendiği takdirdebasılan kağıt paraların karşılığı altınla ödenip kapanacak ve piyasadan daçekileceklerdi. Makul bir anlaşma gibi görünüyordu, ancak ya devlet sözünüyerine getirmemişse ne olacaktı? İşte işin sırrı bu sorunun cevabında yatıyordu.Bu durumda da bankanın ömrü uzayacaktı. Bu durumu kimse hesaba katamadı veardından da savaş yılları başladı. Bizi borçlandırdılar.( 45)

 

THEODOR HERZL’ÜN GÜNLÜĞÜ

Meşhur siyonist Teheodor Herzl’in günlüğünde Osmanlı’nıno dönemlerine ilişkin şu notlar yer almaktadır. “1881 yılına gelindiğindeOsmanlı İmparatorluğu’nun toplam borcu 160.000.000 İngiliz sterlinicivarındaydı. Bu borçların tasfiyesi Fransa, İngiltere ve alacaklılarınoluşturduğu bir Kamu Borçları Komisyonu’na(20 Kasım 1881’de kurulan Duyun-uUmumiye İdaresi) bırakılmıştır. Bu komisyon aynı zamanda imparatorluğuntekelinde bulunan tuz, tütün v.b. gibi işletmeleri çalıştırıyor ve bazıvergileri de topluyordu. Bu durumOsmanlı’nın bağımsızlığını kısmen yok etmişti…

Sonra Herzl, Filistin’den toprak satın alma hamlesiyaptı, Abdulhamid Han, o dönemde oyunu bozdu. Ama iktidardanuzaklaştırdılar.Sonunda da biliyorsunuz Ortadoğu’ya İsrail hançeri, saplanmışoldu.….”

Yazar bu sonuçla ilgili olarak (s.49) şu yorumu yapmış. “Şimdi Nathan Rothschild’ın, WoodrowWilson’ın ve Theodor Herz’in ifadelerine baktığımızda ortak bir noktayıgörmemek mümkün değildir. “ Bir ülkenin merkez bankası bir avuç özel bankerineline geçerse, o ülkenin egemenliği de onların eline geçer!”

Onun ifadesi ile kanunları kimin yaptığının pek önemiyoktur, yeter ki bir ülkenin ekonomisini elinize geçirin! Bu durumda iktidarolursunuz ama muktedir olamazsınız.

Evet, bu gün o para babalarına dur denildiğinden, çarklarınaçomak sokulmasından dolayı, bir ekonomik savaş yaşamaktayız, anlıyoruz değilmi?

Sonuç aşıkar,  Osmanlı İmparatorluğunun yıkılışında o gününbankerleri büyük rol oynamışlardır. Oyunları neydi bir daha hatırlayalım. Önce bir devleti savaş içine çekiyorlar,sonra onu borç para veriyorlar. Ardından sülük gibi sizin alınteriniziemiyorlar…

Artık dur deme zamanı gelmedi mi? Evet diyorsanız,Narkoz-4-5 ve 6, başlıklı makalemize davet ediyorum. Çünkü neler yapmamızgerektiğini açık açık yazacağım.  

Peki kalın sağlıcakla.