Bugün milyonlarca öğrenci, okullarına kavuşacak. Bu aradabu gün bir çok öğrenci de üniversiteli olmanın sevinci içinde olacak.  Biliyorsunuz yaklaşık sekizyüzbin öğrenci,çeşitli üniversitelere(lisans, ön lisans) kayıt yaptırdı, bunun yanında birçokkontenjanda boş kaldı!

Bizde geçen hafta sonu Allah(cc) nasip etti, dördüncü yavrumuda üniversiteye kaydını yaptırdık,Rabbim her insana nasip etsin, ilim ehli olmayı...

Yolculuk hiç beklemediğim, daha önce  hiç görmediğim Uşak ilineydi.

Kayıtlarda son günün yoğunluğu altında kalmamak içinbirkaç gün önce gitteyi yeğledik. Valizler hazırlandı, gurbet yolculuğubaşladı.

Evet gurbet zor! Ancak Rabbimin en güzel isimlerinde biriolan ilim(el-alim) sıfatının lezzetini alabilmek için çıkılan bu yolculuk tamtabiri ile kutsallık ifade ediyor. Biliyoruz ki, her ilim insanı Allah’agötürür….

Neyse Kahramanmaraş –Uşak 12 saat sürüyor, aslında kendiotomobilinizle gitseniz 10 saatte rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Uşak, İzmir’in komşusu karayolu ile 3 saat araları.Komşuları arasında Afyon, Denizli gibi büyük iller var. Uşak bu iller arasındakalmış fakat son yıllarda her alanda ciddi bir gelişme göstermiş. ÖzellikleUşak Üniversitesinin gelişimi dikkat çekiyor.

Şehre girdiğimizde laleli sokak lambaları dikkatimiziçekiyor. Tek anayol üzerine sağlı sollu yerleşim alanları oluşmuş. Anayolabağlı çok sayıda köprülü kavşaklar yapılmış, sosyal yapısı tipik batı illeriniandırıyor…

Bizi orada dostlar karşıladı, sağolsunlar yakındanilgilendiler. Uşak Üniversitesi Muhasebe Bilimleri Bölümüne kaydımızıyaptırdık. Çarşı gezisinde dikkatli gözlerle çevremi gözledim, şehrimlekıyasladım.

Kahramanmaraş, Uşak ilinin nüfus açısından üç katı büyük.Çok katlı yapılara izin verilmemiş, en yüksek bina 4 katlı. Düzenli biryapılaşma gördüm.

İklimi Göksun gibi soğukmuş, deniz seviyesindenyüksekliği 900 metre civarında. Bu üniversitemizin hemen yanına yapılan 3500öğrenci kapasiteli modern yurt dikkatimden kaçmadı. İnşallah bizim şehrimize deböyle güzel yurtlar yapılır.

 

ÜNİVERSİTELER KENTLERE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

Şunu belirtmek istiyorum. Üniversiteler kentlere çokönemli katkıları oluyor. Bu nedenle, açılan bölümler talep görmeli ki,üniversiteniz tercih edilsin.

Dün akşam düğünde konuyu Sütçü İmam ÜniversitesiRektorüne de aktardım, o da devlette karşılığı olan daha doğrusu istihdamimkanı bulunan bölümlerin önemine işaret etti…

Dün YÖK 4 yeni fakültenini açılması için onay vermiş,baktım Uşak Üniversitesindeki uygulamalı okullara benzer bölümler açılmış.Dediğim gibi istihdam konusunda karşılığı olmayan bölümlerde kapatılmış yanitalep gören bölümlere ağırlık verilmesi gerekiyor…

Yazımın sonuna gelmişken çok önemli bulduğum şu yurtmeselesine yeniden dönmek dönmek istiyorum.

Evet, gençler iş alanı bulunan okullara öncelik veriyor,bunu yaparkende seçtiği üniversitenin ulaşım, alt yapı, eğitim ve idari kadrosuyurt  v.s imkanlarını dikkate alıyor.Özellikle güvenli bir yurt enaz üniversite kadar önem arz ediyor.

Çünkü kendi ailesinden ilk defa ayrılacak yirmi yaşortalamasındaki her öğrenci aile ortamını andıran yurtlarda kalmayı umuyor…

Bu arada özel yurt yapan sivil toplum örgütlerini dekutlamak gerek. Onlarda büyük bir boşluğu dolduruyorlar…

Evet, bugün milyonlarca yavrumuz ilme koşacak, okullarçiçek açacak. Tecrübelerin göstermiştir ki, eğitimin en büyük unsuru öğrencininkendisi.

Öğrencilerimiz düzenli çalışarak, ülkesi ve vatanınıngelişmesi için gayret edecek, ebeveynlerini sevindirecek, her şeyden önceistikballerini garanti altına almaları gerekiyor.

Eğitimsiz asla olmaz, bu nedenle anne ve babalaröğretmenlerle el ele vererek, neslimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamasıgerekiyor.  Zira insanı düzelmeyen birtoplum çağdaş medeniyetleri yakalayamazlar…

Kalın sağlıcakla.