Önceki gün akşam Kahramanmaraş Tarih-Kültür ve Turizm Platformunun iftar yemeği vardı. Final Özel Lisesi ev sahipliği yaptı. Sağolsunlar bizi de davet etmişler, davete icabet sünnettir diye katılım sağladık.

Toplantıya 50’nin üzerinde sivil toplum örgütü temsilcisinin yanı sıra Rektör Niyazi Can ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş Bey’de katkı sağladı.

Platform Başkanı Ahmet Kolutek açılış konuşmasında  Kültürün halkta karşılığı olması gerektiğini; ancak kültürlerini koruyan milletlerin devlet kurabildiklerini, ayakta kaldıklarını ve Türklerin köklü geleneklere sahip bulunduğunu belirttiği konuşmasında: “ Öz kültürlerinden ve geleneklerinden kopan toplumların homojenleşerek, kaybolup gideceklerini…” söyledi.

Evet, Ahmet başkanın söylediği gibi kültür aktarımı nesilden nesile çok önem arz ediyor. Bu açıdan, platformun kuruluşu ve çalışmalarını da önemli buluyorum.

Tabi ki resmi veya yarı resmi kurumlarda bu tip platformlara katkı sağlamalı. Bu bağlamda Sütçü İmam Üniversitesi ve Türkoğlu Belediye Başkanlıklarını örnek kurumlar olarak görüyoruz.

Çünkü bu iki kurum ve bazı sivil toplum örgütleri özellikle de Büyük Şehir Belediye Başkanlığı bildiğim kadarı ile platforma tam destek oluyorlar.

Bundan dolayı da, Tarih-Kültür ve Turizm Platformu, bu kurumlara gecede plaket vererek teşekkür etti.

Plaket töreni sırasında Türkoğlu Belediye Başkanı Okumuş, ilimizin tanıtımına katkılarını uzun uzun anlattı. Özellikle ulusal manadaki çalışmaları benim dikkatimi çekti…

Geceye Rektör Niyazi Can’ın katılması ve sivil toplum örgütlerinden gelen istek ve talepleri dikkatli dinlemesi ve her türlü öneriye açık olduklarını belirtmesi çok önemli bir açıklama oldu. Evet, bütün Kahramanmaraşlılar, ilimiz için önerilerini rektörlüğümüze ulaştırabilecekler, işte sizlere fırsat. Kahramanmaraş için fikir ve düşüncelerinizi rektörlüğümüze iletebilirsiniz…

Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Toğuz Bey’de plaket töreni sırasında, Babası Aslan Bey gibi, ilimize her manada katkıya hazır olduklarını söyledi. Bütün bu açıklamalar takdir edilecek açıklamalar diye düşünüyorum!

KÖRÜK DERGİSİ VE TANITIM

Platformun Sekreterliğini yapan Ali Avgın kardeşimizde, tanıtım amaçlı 3 ayda bir yayınlanacak yeni bir dergiden söz etti.

KÖRÜK Dergisinden bahsediyorum ki şu anca % 80’ini tamamlanmış durumda olan derginin ilimizin tanıtımına ve kültürüne büyük katkısı olacağını söyleyebilirim…

Haziran sonunda ilk sayısı çıkacak Körük Dergisini bende merak etmeye başladım. Çünkü dergicilik öyle kolay değil. Emek ister, içeriğinin güçlü ve ilgi çeker olması gerekiyor. Katkı  sağlamak isteyenler Ali kardeşimiz ile irtibata geçebilirler, bunu da buradan duyurmuş olayım…

Gecede tanıtım yapılırken bize de söz hakkı düştü. Orada, tarih, kültür ve tanıtıma bakış açılarımı kısa da olsa aktarma imkanım oldu. Kentlerin tanıtımı biliyoruz ki çok önemli. Bu konuda çok yazılar kaleme aldım. Komşu illerin turizimden aldıkları yüksek paylara dikkat çekerek, Kahramanmaraş’ın da mutlaka ulusal ve uluslar arası tanıtımının yapılması gerektiğini belirttim.

İlleri ayrıcalıklı kılan, onun kültürel ve tarihi mirasıdır. Yemeklerinden tutunda, doğal zenginlikleri v.b tanıtıma etkili olmaktadır.

Son yıllarda turizmin tadını almaya başladık, az bir mesafa daha çok şey yapmamız gerekiyor. Bunun için de Tarih Kültür ve Turizm Platformuna çok önemli görevler düşüyor. İşin sonunu getirmek öyle kolay değil, Rabbim bu kardeşlerimize kolaylık versin. Bizler de platform üyelerini yürekten destekliyoruz.

Bu platform üyelerindeki samimiyet dikkat çekici, inşallah Ahmet Başkanımın önderliğinde aynı samimiyet devam eder ve ilimiz tanıtım alanında da başarı sağlar.

Bu vesile ile içinde bulunduğumuz Ramazan ayının birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını diler, saygılar sunarım.

Kalın sağlıcakla.