Hani derler ya tatlı yiyelim tatlı konuşalım derler…

İşin Aslı kahramanmaraş’ın Yöresel Lezzetleri olan Sucuk, Bastık, Üzüm, Ceviz, Dondurma gibi damak tadımızın reklamını yapıp, şehrimizin değerlerini ön plana çıkarmak…

Vitrin olmak, tad duyumuzu şirelendirmek…

Bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Bertiz Masere Günleri’nin (Şire Festivali)8-9 Ekim tarihlerinde…

 Kahramanmaraş’ın kendi özellikleriyle ön plana çıkan bölgelerinden bir tanesi olan Bertiz’in bilinirliğini artırmak, kültürel değerlerini ve yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi ile Bertiz Eğitim ve Kültür Vakfı organizesinde bu 2. Bertiz Masere Günleri ile ağzımız tatlanacak.

Üzümü ile dille destan, Bastığı, Sucuğu, hapısa gibi şire’si ile ağız tadına hitap eden Bertiz özel güne hazırlanıyor.

Bertiz bölgesi Kahramanmaraş’ta kendi özellikleriyle öne çıkan bölgelerimizden bir tanesi..

Pandemi dolayısı ile 2 yıl ara verilmişti.

Bu yıl ise 2 yılın acısı çıkacak gibi..

Tanıtım lansmanın da telafüz edilen cümleler onu gösteriyor.

Sağ olsun Kıymetli Abim Fatih Köşker neler yapılacağının ön bilgisini bana iletmişti.

15-20 adet stantlar kurarak köyden ürün getiren vatandaşlar burada teşhir edecek, satacaklar, misafirlerini ağırlayacaklar.

Bu da Ekonomilerini canlandıracaktır.

 Diğer taraftan şehrimiz adına bir hareketlilik olsun diye konser programları ile farkındalık yaratılacak.

Bununla da Yerel Sanatçılarımızın halkla buluşması Bertizin yerele verdiği değer ön plana çıkacak.

Cumartesi günü saat 11.00’de gerçekleşecek olan açılış Pazar günü geç saatlere kadar sürecek.

 Bertiz Kültür ve Eğitim Vakfı ve Dulkadiroğlu iş birliğiyle hafta sonu düzenlenecek programa yoğun katılım olacağı düşüncesindeyim.

2.’sini düzenlenecek olan Bertiz Masere Günleri, Şire Festivali olarak geçecek.

Günlerimiz, şirin olsun, tatlı olsun inşallah.

Şimdiden Hayırlı, bereketli olsun…