Geçtiğimiz hafta İl Emniyet müdürümüz Salim Cebeloğlu, gazeteye ziyaretimize geldi. Kendisiyle yaptığımız sohbetin bir bölümünü aktarıyorum. “Görevimizi yaparken, temel inancımız halkla iç içe olmak, onları dinlemek ve sorunlarına birlikte çözüm bulmaktır.
Bu da şehrimizin güvenli şehir olmasından kaynaklanıyor. Kahramanmaraş’ta göreve başladıktan sonra ilk yaptığımız iş, suç haritasını çıkartarak analiz yapmamız oldu. Ona göre tedbirlerimizi aldık.
En başta uyuşturucu satıcıları, organize suç çetelerini hedef aldık. Amacımız uyuşturucu satışını tamamen ortadan kaldırmaktı. Bununda büyük ölçüde üstesinden geldik.
Trafikte de halkımızı özellikle rahatsız eden abartı egzozlarla ilgili bazı çalışmalar yaptık. Birçok araçla ilgili işlemlerimizi gerçekleştirdik. Bu konuda ciddi olarak geri bildirimler aldık.”
Ayrıca; “Kahramanmaraş bir huzur kenti… Yasalara saygılı… İşlenen suçlar genellikle basit adli suçlar.
Otopark ve trafik sorunumuz var. Yaptığımız araştırmalarda otoparklar %50 doluluk oranında olduğunu tespit ettik. Vatandaşlarımız daha çok ana caddeleri kullanıyorlar. Oda trafik sorunu yaratıyor. Halbuki araçların otoparkla koysalar trafik sorununu büyük ölçüde halletmiş oluruz. Bunları çözmek ve üstesinden gelmek bizlerin işidir. Bu güzel ilimize hizmet etmek için burudayız.” Müdürümüzün tespiti doğrudur.
Ülkemizin en huzurlu illerinden birisi olduğunu biliyoruz. Ve bunu devamlı seslendiriyoruz, bir basın olarak. Kahramanmaraş, Vatanına, Milletine, Devletine, Bayrağına ve Namusuna düşkündür. Bu her Maraşlının “kırmızı çizgisidir.”
Toplumsal barıştan yanadır. Bu hassasiyetine önem verildiği zaman hiçbir sorun çıkmaz.
İlimize gelen Vali olsun, Emniyet Müdürü olsun, bürokratlar, askeriye olsun bunu hep ön planda tutarlar. Maraş’a has “kırmızı çizgiyi” hiçe sayıldığı zaman ne oldu?
Maraş olaylarının yaşanmasına neden oldu…
1978 yılında o tarihte görevli olan Vali, Emniyet Müdürü ve komutanlar kendi yetkililerini kullanıp inisiyatif alsalardı, tahmin ediyorum, olaylar başlamadan önlenebilirdi? 3 gün 3 gece devam etmezdi ilimizin de olaylarla ismi anılmazdı!
Diğer taraftan: Kahramanmaraş halkı ister vali olsun, ister emniyet müdürü, ister belediye başkanı veya siyasetçi olsun hep yanında görmek ister. Çünkü devletine saygıda kusur etmeyen ilimiz halkı, kendisini daha güvende hisseder.
Makamda oturmaktan daha çok, halkın içerisinde olmak, halkımıza mutluluk getirir. Salim Cebeloğlu’nda ise biz bunu gördük. Çalışmalarını yerinde, yani sahada yapıyor.
Günün her hangi bir vaktinde Cebeloğlu’nu sahada görebilirsiniz.
Cep telefonu günün 24 saat açık. Ulaşmak bir telefon kadar yakındır.
Diğer taraftan son günlerde ilimizde çeşitli cinayetler oldu. Konu genellikle psikolojik nedenlerden olduğu tahmin ediliyor. Oda bir yıl içerisinde birkaç cinayet vakasını geçmez.