Çarşambaakşamları, Aksu TV’de, Eğitime Bakış Programı konuğu Eğitimci Yazar İbrahimGülsu oluyor. Bu programda  eğitimle ilgili enteresan tespitler yeralıyor..

Düngece de liselerin yapılanması konusuna girildi. Üniversitelerin verimli olmasıiçin, anlaşma olması gerektiğini savunuldu. Gülsu, üniversitelerin bilgi veteknoloji üretmesi gerektiğini söyledi.

Birülkenin kalkınması eğitimli mümkün diyen konuşmacı, iyi bir vatandaşyetiştirmek devletin görevi olduğunu vurguladı.

Programınbana göre en önemli tespiti ise artık aydınların durum tespitinden çıkıp, eylemyapmaları gerektiğiniydi…

Akıllıtüccarlar, dönüşüm almadığı işi bırakır diyen İbrahim Gülsu, devlet bütçesinin% 13’ünden fazlasını eğitimi ayırıyorsa, bunun karşılığını almalı, üretimdensosyal ilişkilere varana kadar görmek istiyoruz, dedi.

Toplumolarak, okullarda kaliteli bir eğitim talebi beklentisinin yüksek olduğubelirtilen programda, üniversitelere oldukça önemli bütçeler ayrıldığını,bundan dolayı üniversitelerden büyük beklenti var, bu kurumlar, bulunduklarıcoğrafyanın lokomotifi olmalı, kültür üretim merkezi olmalı, toplumuyönlendirmeli, ülkeye artı değer katmaları gerektiği söylendi.

Bundandolayı mektepli, alaylı yakınlaşmasının mutlaka sağlanması gerektiğinibelirtilirken, şehrin değerleri olan kişilere üniversitemizin kapılarını açmasıgerektiği vurgulandı.

 

MUCİDRUHLU OLAN GENÇLER USTALAR DEĞERLENDİRİLMELİ

Toplumumuzdabirçok alaylının çeşitli nedenlerle okula gitmemesine rağmen, önemli buluşlaraimza attıklarını belirtilen programda, alaylıların bildiği her şeyindeğerlendirilmesi gerektiği ifade edildi. İlkokuldan itibaren mucit çocukların,ayrı bir eğitim programı dâhilinde değerlendirilmesini, sağlık alanındakitecrübelerin  eski eczacı ve yaşlılardan elde edilerek kitaplaştırılmasınıistendi….

Evet,bilgi güçtür.

Bilgiyehâkim olanlar, kuvvetlidir.

Kuvvetliolan toplumlar dünyadaki haksızlıklara dur diyebilir.

Bugünitibaren elimizi çabuk tutmak gerekiyor.

Eğer,bilgiye hâkim olmaz isek, bizi yerden yere vurabilirler.

Sonyıllarda, belirli bir atılım içine girdik ancak geçmişi telefi etmek için çokdaha hızlı hareket etmek durumundayız.

Hocamdiyor ki, teknoloji casuslarına dikkat etmek gerek diyor. Katılıyorum, artıküniversitelerin önderliğinde, yeni buluşlarda bizim de imzamız olmalı.

 

BİLİMADAMLARINA SAHİP ÇIKMAK GEREK

Programınilerleyen bölümünde Isparta uçağının düşürülmesi ve  Aselsanmühendislerinin şüpheli ölümlerine dikkat çeken Yazar İbrahim Gülsu, bucinayetlerin ülkenin önünün kesilmesi amacıyla yapılmış olabileceğini söyledi.

Gülsukardeşim konuşurken, bende internet üzerinden bu konuda ki haberlere şöyle birgöz attım. Sabah Gazetesi (7 Ağustos 2006) de Aselsan’daki şüpheli ölümler ileilgili olarak şöyle bir bilgi aktarmış: “ Aselsan'da çalışan üç mühendisinşüpheli ölümlerine ilişkin yeniden açılan dosyada önemli bir gelişme yaşandı."İntihar" notuyla dosyası kapatılan mühendisin ölümünü inceleyenbilirkişi "Olay intihar süsü verilmiş bir cinayet" dedi.

Buşehit edilen kardeşlerimizden Hüseyin Başbilen 7 Ağustos 2006'da aracındaboğazı ve bileği kesilmiş halde bulunmuş,

Başbilen’inölümünü inceleyen bilirkişinin, ‘cinayet’i işaret etmesi de ölümleri tekrargündeme taşınmıştı...” deniyor

Buhadiseden 4 ay sonra 17 Ocak 2007'de ise yine Aselsan'da görevli mühendis HalimÜnal'ın kafasına isabet eden tek kurşunla öldüğü haberi gazetelereyansımış.  (Vatan 28.11.2011)

Hocamdiyor ki, amaç ülkemizin önünü kesmek bu nedenle, bilim adamlarımızı korumakgerek, diyor….

Buhadiseler cinayet mi, intihar mı nasıl son buldu bilmiyorum ama toplum olarakhep şüpheli baktık bu ölümlere… İbrahim hocamın konuşmasının tamamınakatılıyorum. Evet, eğitime ve eğitimcilere önem vermek, buluşu olan herkesedeğerlendirmek gerekiyor. Kalın sağlıcakla.